Concert simfonic in deschiderea stagiunii 2016 – 2017, la Filarmonica „Lyra – Cavadia” Braila


*Joi, 20 octombrie 2016, de la ora 18.30 la Palatul Lyra * Orchestra de camera „George Cavadia’ va fi dirijata de Petrea Gogu

afis-concert-simfonic-lyra-20-oct-2016       Filarmonica „Lyra – George Cavadia’ condusa de prof. Ionut Sandel Balaban isi deschide stagiunea 2016 – 2017 cu un concert simfonic joi, 20 octombrie 2016, de la ora 18.30 in sala „Dr. Nicu Teodorescu’ din Palatul Lyra (fostul sediu al institutiei de spectacole). Iubitorii marii muzici au ocazia sa se delecteze, in adevarul sens al cuvantului, cu piese deosebite din repertoriul de gen in interpretarea minunatei (n.aut. Deja membrii sai – instrumentisti braileni si galateni – s-au rodat, se cunosc mai bine si au la activ destule reusite in stagiunea trecuta – ex. la https://brailachirei.wordpress.com/2016/05/06/concert-vocal-simfonic-de-la-lyra-o-bucurie-pentru-melomani/ sau in pagina 22 din nr. 7 al revistei „Actualitatea muzicala” actualitatea-muzicala-2016-07-cu-articolul-meu) Orchestre de camera „George Cavadia’ condusa si de aceasta data de colonelul profesor Petrea Gogu – un maestru dirijor, dar si un talentat aranjor.

In programul pe care l-a pregatit orchestra la sugestia profesorului Ionut Balaban, acelasi care va fi si avizat prezentator, sunt cuprinse Uvertura la opera „Oberon” de Carl Maria von Weber, Nocturna pentru corn si orchestra in Mi bemol Major de Gheorghe Paunescu, Amurg de toamna de Alfred Alessandrescu, Simfonia Nr. 8 in Si minor, D759 (Neterminata) de  Franz Schubert. Solistul invitat este Victor Tiganusi, interpret la corn. 

Foto de Armanda Filipine din arhiva revistei de cultura si informatie BRAILA CHIREI: Orchestra „Cavadia’ condusa de Petrea Gogu de la un alt concert simfonic (cel din 5 mai), din stagiunea trecuta. orchestra-cavadia-dirijor-petrea-gogu-5-mai-2016

Nota. Filarmonica „Lyra – Cavadia’ este institutie cu buget de la Consiliul Judetean Braila; de curand (https://brailachirei.wordpress.com/2016/10/12/inaugurare-nou-sediu-al-filarmonicii-lyra-cavadia-la-braila/) si-a mutat sediul la Casa Tineretului Braila.  Biletele (in valoare de 20 lei) se gasesc la sediul filarmonicii din Calea Calarasi nr. 52 (in Casa Tineretului) si la Palatul Lyra, zilnic intre orele 8.00 – 18.00.

Reclame

Un comentariu

  1. […] Concert simfonic in… on Inaugurare nou sediu al Filarm… […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.