„Confluențe”, dublă personală de pictură la Brăila cu Ioana Crăciun Dobrescu și Cornelia Gherlan


*La Galeriile de Artă * Vernisaj duminică, 30 octombrie 2016, de la ora 12.00

 

afis-expo-galerii-30-oct-2016        Galeriile de artă din Brăila găzduiesc o dublă personală de pictură ce se vernisează duminică, 30 octombrie 2016, de la ora 12.00. Sub semnul „Confluențe’ expun Ioana Crăciun Dobrescu și Cornelia Gherlan.

ioana-craciun-dobrescu
Ioana Craciun Dobrescu

Dr. Roxana Păsculescu – critic de artă, le prezintă pe cele două artiste plastice: „Asocierea lucrărilor celor două artiste pe simeză nu este deloc întâmplătoare. Mai multe elemente comune se regăsesc în stilurile celor două expozante iar pentru clara parcurgere a expoziției este important de remarcat energia cromatică bogată eliberată în tușe de cele mai multe ori vizibile, așternute în forme coerente compozițional. Reflectarea realității obiective, în operele prezentate, este neconvingătoare, chiar atunci când pare că pe pânză se regăsesc fragmente recognoscibile din natură. Puternic, natura este filtrată și recompusă după traiectorii complexe în care direcția și calitatea expresivă a ductului se îmbogățește în planul suprafețelor cu calități cromatice vibratile. Și dacă asupra posibilei lecturi asociative, am avut deja câteva aserțiuni care mărturisesc această alăturare de stiluri în dubla personală intitulată ”Confluențe”, semnalăm acum și diferențele de așezare plastică a celor două artiste. La Ioana Crăciun Dobrescu remarcăm o rupere provocatoare de tonuri, o dorită împrăștiere de substanță picturală din care ies lizibile câteodată anumite componente figurative. 

cornelia-gherlan
Cornelia Gherlan

              La Cornelia Gherlan însă, căutarea abstractă are adeseori rezultate mai pronunțate, îndepărtarea de natură fiind uneori mai evidentă. Ca urmare a definirii abstractului apar suprafețele picturale mai liniștite. Realizate din tușe vizibile, dar într-un discurs coerent, suprafețele calme asigură echilibrul mult dorit de artistă. <Confluențe> este expoziția celor două artiste, de poziționare a lor, sub toate aspectele, în arta contemporană„.

Evenimentul este organizat de Filiala Brăila a Uniunii Artiștilor Plastici – președinte Gheorghe Mosorescu, scenograf, sub egida Consiliului Județean (CJ) și a Centrului de Creație (spatiul expozițional se află în grija CJ).

N.aut (Armanda Filipine, revista de cultură și informație BRAILA CHIREI). Ca de fiecare dată, vernisajul este prilejul ca artiști și public să fie împreună, să dialogheze întru bucuria pasiunii comune: arta plastică, Arta în general. Lucrările din această nouă expoziție înlocuiesc frumoasele tablouri ale lui Ion Radu care ne-au făcut să ne reîndrăgostim de Brăila – orașul frumos care a fost odată, cand fiecare fațadă de casă era intreagă, luminoasă, senină… ca și oamenii (sper) care locuiau aici…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.