Urmează Concursul Naţional de Comedie „Stefan Mihăilescu-Brăila’, ediţia a VII-a


*Organizator principal, Liceul de Arte „Hariclea Darclee’ Brăila – director Nicoleta Brânzia *Participă, in 3 – 6 noiembrie 2016, elevi de la licee de arte din intreaga ţară *Presedintele juriului este, ca si la celelalte editii, fiul regretatului mare actor care dă nume competitiei – Florian Mihăilescu-Brăila

 

Concursul Naţional de Comedie „Stefan Mihăilescu-Brăila” a ajuns la ediția a VII-a şi se desfaşoară, in Brăila natală a marelui actor care dă numele compeţitiei (Stefan Mihăilescu-Brăila 3 februarie 1925, Braila – 19 septembrie 1996, Bucuresti), in perioada 3 noiembrie – 6 noiembrie 2016. Concursul este dedicat liceelor vocaţionale care au secţie de teatru şi este organizat de Liceul de Arte „Hariclea Darclee” din Brăila în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila şi Primăria municipiului Brăila. afis

Echipa de concurs este coordonată de profesor coregraf Nicoleta Brânzia – directorul Liceului de Arte „Darclee’ şi colegii de la Sectia Arta actorului: profesorii Jarcu Zane – actor la Teatrul „Maria Filotti’, Gigi Antonescu, Daniela Antonescu – actrită la Teatrul de Papusi „Carabus’.

juriu-concurs-national-de-comedie-dscn3736-e1446637875129       La această ediţie participă 80 de elevi din 10 licee de artă din Constanţa, Buzău, Tg. Mureş, Tg. Jiu, Cluj, Tulcea, Iaşi, Galaţi, Bucureşti şi Brăila. Juriul (foto de la o alta editie, primul in stanga Florian Gabriel Mihăilescu-Brăila; tot aici il putem vedea pe regretatul Bogdan Ulmu, al treilea din stanga) concursului este unul prestigios: preşedinte de onoare Florian Gabriel Mihăilescu-Brăila (nu este actor, ci inginer imagine la TVR) – fiul maestrului Stefan Mihailescu-Braila, preşedinte al juriului prof. dr. Adrian Brăescu – inspector general in Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, membri – prof. univ. dr. Violeta Zonte – decan Facultatea de Muzică şi Teatru in Universitatea de Vest din Timişoara, conf.univ.dr. Miklos Bacs de la Facultatea de Teatru şi Televiziune Universitatea „Babes – Bolyai” din Cluj Napoca, conf. univ. dr. Radu Olăreanu de la Universitatea de Arte Tg. Mureş.

Acest eveniment se doreşte a fi o manifestare , ce îşi propune promovarea artei interpretative individuale. Aptitudine, vocație, capacitate, talent și efort sunt noțiunile care definesc condiția de concurent al acestui concurs. Dacă școala formează stadial şi gradual competenţe, acest concurs se dorește a dezvolta şi rafina la un nivel superior abilităţi formate în mediul educaţional nonformal şi competenţe experimentate la nivel maximal în mediul educaţional formal„, subliniază echipa organizatorică.

Deschiderea oficială a concursului va avea loc joi, 3 noiembrie 2016, de la ora 17.00 în sala de recepţii a Teatrului „Maria Filotti” Brăila, iar concursul se va desfăşura în zilele de 4 si 5 noiembrie 2016, în corpul D al Liceului de Arte „Darclee” situat pe Calea Galaţi nr. 31 unde sper să poata veni să işi admire colegii şi alti elevi din Braila, de la alte licee.

100_8517        N.aut (Armanda Filipine, revista de cultură şi informaţie BRAILA CHIREI) este chiar indicat ca tinerii să vină la concurs, să vadă (anul trecut s-a putut urmări, cu ajutorul tehnicii video, din sala de spectacole – se va putea şi acum!) cum evoluează viitorii actori pentru că, după cum se ştie, tinerii ajung, mai ales cei din concurs, studenţi la teatru şi, bineînţeles, în final joacă pe scenele profesionale. Spre exemplu, iubitorii de teatru şi-i aduc aminte pe Daniel Onoae – acum masterand, Leonard Dodan, Adrian Leca, Camelia Dilbea – a obtinut Trofeul Concursului „St. Mihăilescu-Brăila’ la ed. a II-a, George Crinta – castigatorul Trofeului la ed. I, Andreea Enciu (o parte dintre ei in imaginea alăturată, din spectacol la dramaticului brăilean, in timpul editiei din 2012 a concursului); unii dintre ei ai jucat, cât încă erau elevi, chiar şi pe scena Teatrului „Maria Filotti”, ceea ce spune mult despre calitatea educaţiei şi pregătirii teatrale de care au parte la Liceul „Darclee”.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.