Ziua Școlii „Mihai Viteazul” Brăila, încă o sărbătoare reușită


*Un atractiv progarm artistic, si cu un moment de demonstratie de karate, a avut loc in sala de sport pe 8 noiembrie 2016 

Marți, 8 noiembrie 2016, a fost încă o sărbătoare a Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din Brăila. Sub genericul Ziua Școlii a avut loc o frumoasă serbare la care si-au adus contribuția foarte multi dintre elevii și profesorii scolii conduse de prof. Dorina Boiangiu. Coordonatorul artistic al acestei frumoase bucurii din viața scolii – prof. Daniela Stroe, ne spune povestea întâmplării. Mai multe imagini la https://www.facebook.com/pg/BrailaChirei/photos/?tab=album&album_id=1247159248709995 pe pagina Facebook a revistei de cultura si informatie Braila Chirei.

Sala de sport a Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” s-a dovedit neîncăpătoare pentru mulțimea de oameni ce a venit să asiste la momentul artistic pregătit cu drag și suflet de elevi, vlăstare ce și-au luat seva din originile neamului nostru. Dincolo de diversitate și de cultură, ne-au unit aceleași sentimente pe care le încercăm în fiecare an în această zi sfântă când ne închinăm cu pioșenie în fața celui care a fost cândva eroul nostru, Mihai Viteazul. Încă mai este… Cu aceste sentimente de nostalgie în suflet, ne-am adunat cu toții laolaltă pentru a ne bucura preț de câteva minute de un moment artistic pregătit cu atâta drag de elevii școlii noastre. sc-mihai-viteazul-2016-a

              Cuvântul de „Bun venit!” a fost adresat de doamna director Boiangiu Dorina care a evocat tradiția școlii, ambiția elevilor și rezultatele ce ne-au demonstrat faptul că se poate performa oriunde, oricând, trebuie doar să vrei cu adevărat. Poate că suntem mici pentru unii, dar suntem mari prin fapte și învățăm să creștem frumos pentru a fi mândri peste ani și ani. Doamna profesor de religie Cristian Mariana ne-a introdus în această atmosferă de sărbătoare care unește inimi și creează punți între generații. Acest îndemn ne-a fost adresat și de preotul Puiu Emil de la Biserica „Sfântul Apostol Andrei” Brăila care ne-a dat binecuvântarea și ne-a arătat că orice zi e o sărbătoare pentru noi atunci când suntem alături de cei dragi.

sc-mihai-viteazul-2016-d     În debutul programului am ascultat-o cu draag pe Andreea Lorena Roman, clasa a V-a C, care a interpretat cu sufletul melodii dragi nouă, arătându-ne că tradiția și cultura se întrepătrund și fac parte din ființa noastră. Căștigătoare a numeroase premii, Lorena nu-și uită originile și duce mai departe portul popular cu aceeași mândrie pe care o are în calitate de elevă a a Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” Brăila. 

Elevii clasei I A au pregătit o surpriză muzicală, de această dată în limba engleză, avându-i drept coordonatori pe d-na prof. Păpăruș Elena și d-na învățător Ionescu Aliana, iar eleva Turcu Denisa, clasa a IV-a A ne-a demonstrate artistic măiestria dansului pe care îl practică puțini dintre noi, dar cei mai mulți îl admiră. Cea care a încurajat-o pentru acest moment a fost d-na învățător Drăgan Elena. Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de către elevii Samoilă Roxana, Bandarică Geanina și Merticaru Ioana de la clasa a III-a B ce au încântat prin voie bună și muzică pentru toate gusturile. Momentul lor a fost pregătit cu minuțiozitate și dragoste de d-na profesor pentru învățământul primar Beiliciu Gabriela. Frații  Frunză, alături de partenerele lor, ne-au demostrat faptul că pentru a ajunge sus, trebuie să o pornești de jos. Ambiție, determinare și multă dăruire, acestea sunt pasiunile ce îi caracterizează. Pentru că viața înseamnă o mișcare continuă, o îngemănare a trecutului cu prezentul și o luptă cu viitorul, eleva Bădărău Vanessa de la clasa a IV-a B, coordonată de profesor pentru învățământul primar Ferescu Mihaela, ne-a arătat că dansul modern este un fel de a exista.

sc-mihai-viteazul-2016-k   Cel mai așteptat moment a fost debutul formației de dans a școlii, intitulată sugestiv „Florile Bărăganului”, cei mai curajoși dintre noi, deoarece, deși s-au înființat de doar trei săptămâni, ne-au demonstrat că dansul popular este o pasiune și o artă de a trăi frumos. Această trupă este coordonată de către prof. pentru învățământ primar Pascu Daniela și d-na Malinche Mihaela, părinte voluntar de la clasa a V-a C și viitor instructor de dans. Ei fac parte integrantă din Proiectul  de parteneriat „Dansul popular – dor de viață și de voie bună!” pe care școala îl desfășoară în colaborare cu Palatul Copiilor din Brăila al cărui director, d-l Nedelcu Ghiță, împreună cu d-l instructor Epure Marius sprijină acest demers frumos de care suntem mândri și pe care sperăm să îl continuăm cât mai mulți ani. Cu emoție în suflet, acești purtători destoinici ai folclorului autohton ne-au încântat privirile și ne-au bucurat inimile.

 Prezentul și trecutul merg mână în mână, de aceea muzica ușoară românescă va fi un exponent pentru tinerii de orice vârstă, din orice anotimp al vieții. În acest sens, eleva Tarău Andreea, clasa a V-a A, ne-a ilustrat aceste gânduri, sub îndrumarea directă a doamnei profesor Constantin Mihaela. Eleva Păsculescu Crina, clasa a VIII-a A, ne-a mângâiat sufletele cu muzica ei timp de patru ani și, de aceea, ne este tare greu să ne despărțim de ea. Oare cine ne va mai demonstra că muzica folk va dănui o eternitate, indiferent de oameni și de vremuri…? sc-mihai-viteazul-2016-r

      Un moment surpriză a fost pregătit de Psaropol Sergiu, clasa a V-a C, care ne-a învățat în pași de dans tradiția Greciei. Momentul artistic nu se putea încheia  fără o mică demonstrație  de karate, acest sport atât de demn și nobil prin principiile pe care le impune și stilul de viață adoptat. Autorii acestui act au fost Constantinescu Marius, Dumitru Alexandra, Dumitru Ionuț și Furcoi Bianca, clasa a II-a A. Finalul propriu-zis a aparținut elevelor Năstase Medeea, clasa a II-a A, și Roman Andreea Lorena care au demonstrate faptul că românul e roman prin dans, cântec și voie bună. Mărturie e hora în care s-au încins cu mic, cu mare, și au adunat zâmbete din priviri.  

          Să apreciem valorile pe care le sădim în sufletele noastre cu fiecare pas ce alunecă ușor pe pârtia timpului și să nu ne împiedicăm de patinele sorții ce ne ghidează urmele inimilor noastre.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.