Conferinţa „Patrimoniul cultural-istoric al comunei Crihana Veche din Cahul”, la Muzeul Brăilei „Carol I”


*Participă cercetători români din Braila – Costin Croitoru, moderator și Iasi, dar și din Republica Moldova 

afis-crihana-veche      La Muzeul Brăilei „Carol I”, în sediul din Piaţa Traian nr. 3, are loc – vineri, 11 noiembrie 2016, cu începere de la ora 17.00 – conferința publică „Patrimoniul cultural-istoric al comunei Crihana Veche, Raionul Cahul, Republica Moldova: cercetare, valorificare și promovare”. Moderator va fi dr. Costin Croitoru (coautor, intre altele, si al volumului „Lămpile antice din colecția Muzeului Brăilei „Carol I”

https://brailachirei.wordpress.com/2016/02/18/expozitie-si-lansare-de-carte-lampile-antice-din-colectia-muzeului-brailei-carol-i/), cercetător la Secţia Arheologie a Muzeului Brăilei „Carol I”. Manifestarea este organizată în colaborare cu Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul. Intrarea este liberă.

Vor fi susținute următoarele comunicări:
„Rezultatele cercetărilor arheologice de salvare de pe moşia comunei Crihana Veche” – Ion Ciobanu, Sergiu Popovici, Serghei Agulnikov de la Centrul de Arheologie al Institutului Patrimoniului Cultural al Academiei de Ştiinţe a Moldovei;
„Indicatori ocupaționali identificați pe scheletele descoperite la Crihana Veche” – Angela Simalcsik, Robert Simalcsik de la Centrul de Cercetări Antropologice „Olga Necrasov” Academia Română, Filiala Iasi;
„Cercetările etnografice de la Crihana Veche. Rezultate generale” – Raisa Osadci, Carolina Cotoman de la Centrul de Etnologie al Institutului Patrimoniului Cultural al Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.