Comunitatea Rusilor lipoveni Braila si Ansamblul „Tihii Dunai’, aniversare 25 ani


*Manifestare la Teatrul „Maria Filotti’ Braila, duminica – 13 noiembrie 2016, de la ora 14.00

ansamblul-tihii-dunai-din-braila

ansamblul „Tihii Dunai’ din Braila

Comunitatea Ruşilor Lipoveni din Brăila (grup pe Facebook la https://www.facebook.com/groups/rusilipovenibraila/) şi Ansamblul „Tihii Dunai” (in limba rusa, tradus „Dunarea linistita”) al comunitatii rusilor de rit vechi isi serbeaza aniversarea a 25 ani de existenta in formatul oficial cunoscut printr-o manifestare programata duminica, 13 noiembrie 2016, de la ora 14.00 la Teatrul „Maria Filotti’.

Vor fi prezenti membri ai Comunitatii rusilor lipoveni de la Braila in frunte cu prof. Fania Jipa Rubanov – presedinte, ai Comunitatii Tinerilor rusi lipoveni si nu numai, colaboratori si prieteni, elevi – multi de la Scoala Gimnaziala „A. S. Puskin’ (fosta nr. 21, din cartierul Pisk unde studiaza cei mai multi copii din comunitate). Bineinteles ca mare parte din program este muzicala, oferita de indragitul ansamblu care s-a distins prezentand traditiile populare rusesti la numeroase manifestari, festivaluri in tara adoptiva a rusilor lipoveni (Romania) si in strainatate, dar si de formatii in formule asemantoare, cu mai tineri membri din comunitate.  Foto dreapta: la sediul (Braila, str. Alexandru Davila nr. 13) Comunităţii Ruşilor Lipoveni, filiala Brăila; autor foto – Camelia Hristian, sef Sectie Relatii Publice si coordonator centrul Diversitatii Culurale la Muzeul Brailei „Carol I’. la-sediul-comunitatii-rusilor-lipoveni-din-braila

Exemplu video din 18 octombrie 2016, cu tineri rusi lipoveni in program de Zilele Liceului „Mihail Sebastian’

Despre rusii lipoveni avem informatii utile si prin intermediul Muzeului Brailei „Carol I’ care a realizat, cu fonduri prin Administratia Fondului Cultural National, o carte – http://www.muzeulbrailei.ro/images/docs/Volumul_Greci_Evrei_RusiLipoveni_Turci_Braila.pdf –  si alte documente despre etniile care vietuiesc la Braila.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.