La Casa „Goangă’ Brăila, o nouă Seară a Menestrelilor


*Editia noiembrie 2016, programata pentru duminica, 13, de la ora 16.00 ii are protagonisti pe tineri de la Cercul de chitară clasică al casei de Cultura Braila condus, ca si cel de chitara, de Dumitru Popescu

afis-seara-menestrelilor-nov-2016       Casa de Cultură a municipiului Brăila invită iubitorii de muzica si nu numai, duminică – 13 noiembrie 2016, de la ora 16.00 –  la un nou eveniment sub genericul „Seara Menestrelilor” – un recital de muzică, poezie barocă şi renascentistă.  Intrarea este liberă – in limita locurilor.

Menestrelii sunt grupul „Anonym Consort” – de aceasta data cu Bianca Chiburţă, Bianca Frîncu, Elena Panait, Raluca Tănase, Leonard Dafinoiu și Dumitru Popescu (profesorul lor de chitara, si un talentat compozitor), primii sunt elevi ai Cercului de chitară clasică de la Casa de Cultură a municipiului Brăila. Cu totii vor încerca să recreeze, în Casa Memorială „Petre Ștefănescu-Goangă”, ambianţa Renaşterii şi a Barocului, interpretând allemande, pavane, branle, corante, galliarde şi menuete. De asemenea, vor recita poezii din operele marilor artişti ai vremii: ex. William Shakespeare, Lope de Vega, Pierre de Ronsard, Francesco Petrarca etc..
Pasionaţi de arta trubadurilor, truverilor şi menestrelilor, membrii grupului promovează muzica şi poezia acelor vremuri ca o alternativă vocal-instrumentală la actul artistic contemporan. Vă aşteptăm, cu mare drag, să petreceţi o seară cu aromă de Ev Mediu în Centrul Istoric al oraşului Brăila, Piaţa Poligon nr. 2, la Casa Memorială <Petre Ştefănescu-Goangă>, alături de menestrelii cetăţii: Anonym Consort„, subliniază in invitatie Mircea Ciucasu – managerul Casei de Cultură Brăila. 

Reclame

Un comentariu


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.