PNL Brăila, subliniere de campanie: „PSD, mereu dispus să vândă ţara Rusiei!”


*Echipa liberală face comentarii la replici şi fapte ale social-democratilor care conduc la ideea din titlu

Partidul National Liberal (PNL) – organizaţia Brăila – a simtit nevoia să sublinieze public anumite comentarii şi fapte ale contracandidatilor de campanie electorală, respectiv cei de la PSD, contraargumentand ideile cu care nu sunt de acord. Mai jos, public integral materialul transmis de echipa PNL Brăila. logo-pnl

Partidul Social-Democrat îşi arată limitele de fiecare dată când este încolţit şi atunci când i se spune adevărul în faţă. Pesediştii recurg la insulte pentru că după 20 de ani de guvernat ţara nu mai au ce să spună ca să se apere. Social-democraţii îşi neagă propriul trecut şi demonstrează că au o memorie scurtă. Minciunile pe care le respiră tot timpul îi împiedică să vadă un adevăr durerors – PSD a fost întotdeauna un partid cu o orientare pro-Rusia, indiferent cine s-a aflat la conducerea partidului. Chiar dacă domnul Mihai Tudose recurge la insulte, ne păstrăm bunul-simţ şi îi prezentăm toate argumentele care devoalează orientarea rusească a PSD-ului.

          1) Ion Iliescu, preşedinte PSD între 1990 şi 1992, apoi între 1997 şi 2000, a fost cel care la Revoluţia din 1989 a cerut Moscovei să trimită militari pe teritoriul României, deoarece îi era teamă că va pierde puterea. Acesta a solicitat Ambasadei URSS la Bucureşti sprijinul armatei, dar din fericire pentru viitorul acestei ţări, Moscova a refuzat intervenţia. Un singur lucru trebuie să înţelegem din acest gest – Ion Iliescu era dispus să-şi vândă ţara pentru a fi numit preşedinte. Ion Iliescu s-a gândit să-şi atace propriul popor pentru a ajunge la putere. Tot Ion Iliescu a fost şi cel care a chemat minerii în Bucureşti, atunci când studenţii au ieşit în stradă şi i-au cerut demisia deoarece era un reprezentant al comunismului. Pentru aceste fapte măreţe, Iliescu a fost recompensat de PSD cu funcţia de preşedinte de onoare al partidului, încă din 2006. Numai că onoarea şi PSD sunt antonime.

         2) Guvernarea Năstase, din perioada 2000-2004, a fost construită pe model rusesc, având la bază oligarhii care şi-au croit acces la bugetul statului. În prezent, procurorii anticorupţie scot la iveală dosarele unor baroni din perioada lui Năstase, care şi-au ridicat imperii în urma unor afaceri colosale cu statul. Singura intenţie a lui Năstase a fost aceea de a pune stăpânire pe toate instituţiile statului şi, în 2004, s-a visat preşedinte al României. După mulţi ani în care a condus ţara, Năstase ne-a spus, în 2015, că Uniunea Europeană „a expirat” şi ar trebui să ne îndreptăm atenţia spre Rusia şi China, ţări puternic marcate de comunism.

          3) Ajungem la guvernarea lui Victor Ponta, preşedinte PSD între 2010 şi 2015. Poate că cel mai răsunător scandal al Guvernului Ponta este cel cu dosarul Rompetrol-Kaz Munay Gas, unde atât Adrian Năstase, cât şi Victor Ponta au jucat un rol esenţial. Năstase a şters cu buretele o datorie de 600 de milioane de dolari a Rompetrol, iar Ponta a facilitat întelegerea dintre Rompetrol şi Kaz Munay Gas, deşi statul român nu-şi recuperase datoriile. După vânzare, Kaz Munay Gas n-a mai dat niciodată bani statului român, iar astfel România a pierdut 600 de milioane de dolari. Pe lângă această hoţie istorică, Kaz Munay Gas este o companie din Kazakhstan cu puternice orientări ruseşti. Moscova este cea care controlează resursele din Kazkhstan. La toate acestea se mai adaugă şi numeroasele vizite pe care le-a făcut Victor Ponta în Turcia. Fostul premier s-a lăudat inclusiv cu faptul că ar fi un apropiat al preşedintelui turc Recep Erdogan, un prieten al lui Vladimir Putin. Ponta a mai fost şi un apropiat al comunismului chinez, încercând de multe ori să ofere Chinei pe tavă toate interesele economice ale României. Fostul preşedinte PSD a pregătit terenul ca să vândă Chinei importante companii româneşti. Micul comunist s-a orientat doar către puterea roşie din Asia, ignorând Vestul Europei.

         4) Mircea Geoană, preşedinte PSD între 2005 şi 2010, a făcut o vizită la Moscova, în 2009, înainte de a-şi depune candidatura pentru funcţia de preşedinte al României. Dacă toate aceste argumente nu-i demonstrează domnului Tudose orientarea pro-rusă a PSD-ului, atunci nu putem decât să constatăm cu regret că are o memorie scurtă. Totodată, observăm că trăieşte într-o lume paralelă, dacă a ajuns să spună că PSD „a băgat România în UE”. Domnule Tudose, evenimentul de aderare a României la Uniunea Europeană s-a întâmplat în 2007, în timpul unei guvernări PNL. Îi recomandăm domnului Tudose să coboare cu picioarele pe pământ şi să nu mai trăiască în filmele sale de comedie. Probabil a fost orbit de putere şi nu mai are măsura realităţii. PSD este un partid comunist, care întotdeauna a stat în preajma Rusiei şi a încercat să-şi îndrepte atenţia spre Moscova. PSD nu poate urma un parcurs european atât timp cât este moştenitorul comunismului românesc şi rămâne sluga puterii ruseşti. Dacă Mihai Tudose nu este convins de orientarea pro-rusă a partidului din care face parte, atunci suntem dispuşi, ca în zilele următoare, să facem publice afacerile sale şi ale prietenilor săi. Vom scoate la lumină şi faptul că anumiţi lideri PSD, din zona de energie, şi-au construit o reţea de interese cu Rusia ţi partenerii săi”.

N. red.: Mihai Tudose, deputat PSD brăilean, fost ministru de Finanţe, la care se face referire in text, deschide lista de candidaţi PSD Brăila la Camera Deputaţilor. Listele de candidaţi la PNL Braila pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 au fost formulate sub preşedinţia interimară a lui Marian Petrache – delegat de la centru să rezolve anume disensiuni locale.

Candidaţi PNL la Camera deputatilor: medic Antoaneta Ioniţă, deputat Vasile Varga – notar, medic cardiolog Bogdan Minescu – fost consilier judeţean, prof. Cătălina Ciocan – antreprenor, avocat Radian Bracaciu, Mariana Vernescu – contabil şef la Muzeul Brăilei „Carol I”, medic stomatolog Alexandru Vladuţ Başno. Candidaţi PNL Brăila la Senat: omul de afaceri Florin Cîrligea – consilier judeţean, inginer Ioana Gabriela Zullas, Ciprian George Terente – director la Yazaki Brăila, Marian Sârbu – consilier judeţean.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.