De la Orchestra „Lyra – Cavadia’, invitatie la concertul extraordinar de Craciun


*Miercuri, 21 decembrie 2016, de la ora 18.00 sub bagheta col. (r) prof. Petrea Gogu

concert-craciun-la-lyra-2016-dec-21       O frumoasa traditie, deja uzitata in marile orase din lume, aduna in sala de spectacole pe iubitorii marii muzici in preajma Sarbatorilor de iarna la un concert de Craciun. Asa se intampla acum si la Braila, gratie implicarii profesorului Ionut Sandel Balaban in activitatea Filarmonicii „Lyra – George Cavadia’ pe care o conduce si careia ii confera de un an de zile o relansare, niveland asperitatile istoriei de peste 130 de ani ai Societatii „Lyra’.

Astfel, miercuri – 21 decembrie 2016, de la ora 18.00, in sala de concerte „Dr. Nicu Teodorescu’ a Palatului Lyra are loc Concertul Extraordinar de Craciun sustinut de Orchestra de Camera „George Cavadia” a filarmonicii sub bagheta dirijorala a col.(r) prof. Petrea Gogu. Invitati speciali sunt soprana Miruna Iancu, soprana Elena Cerasela Popa, baritonul Laurentiu Mocanescu.  Din program fac parte lucrari ale compozitorilor Johann Strauss, Georges Bizet, Piotr Ilici Ceaikovski, Leroy Anderson, Klaus Badelt, Agustin Lara, George Grigoriu, Franz Xaver Gruber, David Neuman etc.

Cum deja am descoperit la ultimele concerte ale orchestrei conduse de Petrea Gogu, fiecare partitura isi regaseste interpretii pe masura, compozitiile fiind prezentate cu acuratete si stralucire, de parca in sala s-ar afla insisi compozitorii ca niste severi critici. Pretul unui bilet este 20 lei; biletele se pot achizitiona de la noul sediu al Filarmonici „Lyra – Cavadia’, Calea Calarasilor nr. 54 (intrarea dinspre Palatul Agriculturii, cum era si la Biblioteca Judeteana cand avea sediul acolo). N.aut (Armanda Filipine) Voi avea onaorea sa prezint acest concert care se anunta memorabil – ca de altfel si ultimele eveniemente organizate de Filamonica „Lyra – Cavadia’

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judetean Braila, institutia finantatoare, si Filarmonica „Lyra – George Cavadia”, cu sprijinul Primariei municipiului Braila.

Un fragment de la un minunat eveniment (deschiderea stagiunii 2016 – 2017) cu Orchestra de camera „George Cavadia”

Reclame

1 comentariu

  1. […] din arhiva revistei de cultura si informatie Braila Chirei de la concertul extraordinar de Craciun (https://brailachirei.wordpress.com/2016/12/12/de-la-orchestra-lyra-cavadia-invitatie-la-concertul-ex&#8230😉 din 21 decembrie 2016,  pe care am (n.aut. Armanda Filipine) avut onoarea de a-l prezenta; […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s