Acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE), in municipiul Brăila


*Sâmbătă, 17 decembrie 2016, in intervalul 10.00 – 16.00 in două puncte de colectare: Piața Independenței si Cartier Obor – Complex Dinamo * A doua zi, cei care au reciclat participă la o tombolă cu premii puse in joc de RoRec *Se primesc Tichete Valorice pentru aparatele electrice mari întregi

 

O nouă acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) in municipiul Brăila a fost programată pentru 17 decembrie 2016. Organizatorii campaniei sunt Primăria municipiului Brăila și Serviciul Local de Colectare Brăila. Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro, www.colecteaza.ro și www.facebook.com/asociatiarorec.ro). deșeurile de echipamente electrice și electronice sunt depuse sâmbătă, 17 decembrie, între 10.00 – 16.00, la două puncte de colectare provizorii – unde brăilenii pot să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii: Piața Independenței – Platou Primărie, Cartier Obor – Complex Dinamo. colectare-deee

Fiecare cetățean care se va debarasa de aparatele electrice vechi sau stricate în cadrul acestei acțiuni de colectare, va primi Tichete Valorice pentru aparatele electrice mari întregi (combine, vitrine şi lăzi frigorifice, frigidere, congelatoare, maşini de spălat rufe şi vase, uscător de haine, aparate de aer condiţionat). Pentru orice alt aparat electric predat (de exemplu: fier de călcat, aspirator, monitor, calculator, cafetieră, mixer, televizor, radio, scule electrice etc.) fiecare deponent va participa la o Tombolă cu Premii, constând în aparate electrice și electrocasnice noi: un frigider, un aspirator, două cuptoare cu microunde digitale, două cafetiere, două mixere, două mașini de găurit și trei mașini de călcat. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc duminică, 18 decembrie, ora 13.00, pe Platou din fata Primărie.

Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice. Serviciul Local de Colectare Brăila, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

***

Obișnuința colectării deșeurilor electrice, pe cât ar părea de nouă și greu de adaptat specificului țării noastre, este de fapt un proces cu o lungă istorie în timp, la nivel internațional. Mai exact, anul acesta se împlinesc 40 de ani de la prima lege federală adoptată în 1976 în Statele Unite ale Americii, care reglementa eliminarea deșeurilor electrice. În Europa, prima țară care a dezvoltat și implementat un sistem de colectare și reciclare a deșeurilor electrice a fost Elveția, în 1991. În România, obligativitatea colectării deșeurilor electrice a venit o dată cu aderarea la Uniunea Europeană, în 2007.

Colectarea deșeurilor electrice și legislația incidentă au ca obiective protecția mediului și a sănătății cetățenilor. Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s