Liceul cu Program Sportiv din Braila, reuniune in Portugalia in proiect Erasmus+


*In perioada 12 – 17 decembrie 2016 *Proiectul este „My Europe, My Life, MyFuture”; parteneri sunt scoli din Bulgaria, Croaţia, Grecia, Polonia, Portugalia si România

lps-erasmus-1       În perioada 12 – 17 decembrie 2016 a avut loc in Portugalia a doua reuniune a proiectului stategic „My Europe, My Life, MyFuture” – „Europa mea, viata mea, viitorul meu” finanţat cu fonduri europene prin programul Erasmus+. Parteneri n proiect sunt unităţi de învăţământ din Polonia, Croaţia, Grecia, Portugalia, Bulgaria si România – Liceul cu Program Sportiv (LPS) din Brăila. Membrii echipelor partenerilor au fost găzduiti, în Portugalia, de Agrupamento de Escolas de Pedome. LPS Braila a fost reprezentat de prof. Liliana Canciu – coordonator al proiectului, prof. Adina Oancea și de elevele Cristina Bunghetu și Diana Custura.

Prof. Liliana Canciu ne oferă câteva detalii despre întâlnirea din Portugalia. Mai multe foto in album la https://www.facebook.com/pg/BrailaChirei/photos/?tab=album&album_id=1292646467494606 pe pagina Facebook a revistei de cultura si informatie Braial Chirei.

Reuniunea a debutat cu primirea partenerilor, la Agrupamento de Escolas din localitatea Pedome. Elevii din această şcoală au susținut un moment artistic în care au prezentat dansuri specifice Portugaliei. lps-erasmus-2

          În cadrul workshop-ului cu tema intitulată „Spune-mi despre oameni celebri din ţara ta” s-a facut un schimb de informatii despre personalitati celebre din literatura, stiinta, politica, arta, moda, sport si s-a realizat brosura „Mari cetățeni europeni ” CD/ DVD. Școala gazdă a oferit țărilor participante ocazia de a cunoaște caracteristicile sistemului educational portughez prin prezentarea tuturor unitatilor (structuri) din subordine.

lps-erasmus-3       Au fost organizate excursii educative, a fost vizitată Universitatea  de Stiinte  Minho, din Braga, școală de referință în predare și cercetare în diferite domenii de Științe Exacte și Naturale (biologie, științele pământului, fizică, matematică și aplicații, chimie) si World of Discoveries, un muzeu interactiv si tematic care recreeaza odiseea fantastica a navigatorilor portughezi care traverseaza oceanele pentru a descoperi o lume necunoscută.

  În discuțiile tematice din proiect s-a abordat tema următoarei întâlniri din Romania, care va avea loc în luna martie 2017. La finalul întâlnirii, a avut loc o cină de Craciun, organizata de Asociatia de Parinti a scolii gazda, la care au participat elevi, parinti si conducerea scolii gazda. Aici s-a facut si un schimb de felicitari intre reprezentantii tarilor partenere. În consecinta, obiectivele propuse pentru această reuniune au fost atinse cu succes.

Reclame

Un comentariu

  1. […] începutul noului an școlar (ca şi în alte dăţi – ex. https://brailachirei.wordpress.com/2016/12/30/liceul-cu-program-sportiv-din-braila-reuniune-in-portu…), o echipă de proiect de la LPS Brăila a participat în perioada 25 – 30 septembrie 2017  la a […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.