La statuia lui Mihai Eminescu, eveniment cu Cercul Militar Braila


*In preajma zilei aniversare a marelui poet Mihai Eminescu, membri ai Cercului Militar Braila si nu numai ei se reunesc la bustul din parcul Gradina Publica, in semn de omagiu si intru cinstirea Zilei Culturii Nationale – 15 ianuarie 

la-bust-eminescu-2        Cercul Militar Braila, condus de lt. col (r) Adriana Alexe, a dat tonul si in acest an pentru traditionala intalnire de la bustul lui Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889) asa cum se intampla si inainte de 1989, pe atunci initiativa era a profesorului de limba si literatura romana Gheorghe Calota (n. aut. Cel care s-a zbatut ani la rand si in final a reusit ca strada Regala, fosta si Republicii, sa se numeasca astazi Mihai Eminescu).

De aceasta data, reuniunea a avut loc vineri, 13 ianuarie 2017, si la ea au luat parte membri ai Clubului Seniorilor din Invăţământul Brăilean, din Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Brăila, membri ai Asociaţiei Cadrelor Militare în rezervă şi retragere „Mihai Viteazul” – Filiala Brăila, membri ai Consiliului Oamenilor Vârstnici si ai Uniunii Judetene a Pensionarilor (UJP) Braila in frunte cu presedintele UJP – Tinca Preda Rusu. A fost prezent si prof. Gheorghe Calota, dar si lt. col. Cezar Virgil Postelnicu (n.aut. De pe pagina sa Facebook am preluat foto) – fost sef interimar al Cercului Militar Braila, structura in Garnizoana Braila. la-bust-eminescu-1

Cativa dintre cei prezenti, inclusiv Adriana Alexe, Gh. Calota, Tinca Preda Rusu au tinut sa rosteasca emotionante cuvinte prin care si-au aratat respectul pentru Poetul national – in cinstea caruia a fost stabilita data de 15 ianuarie ca Ziua Culturii Nationale, prin Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010.

Bustul este o lucrare realizata de artistul Dumitru Pasima, acesta fiind recompensat (impreuna cu 109 critici, istorici literari, poeţi, editori, traducători, actori, regizori, muzicieni, artişti plastici, numismaţi şi colecţionari din ţară şi din străinătate) de presedintia Romaniei, in anul 2000, pentru acesta cu Medalia Comemorativă „150 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu”. In iunie 2016 (https://brailachirei.wordpress.com/2016/06/16/din-respect-pentru-poetul-eminescu-la-bustul-din-gradina-publica-la-comemorarea-127-ani/), am participat la o intalnire similara in acelasi loc.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.