Gala Tinerilor Scriitori/ Cartea de poezie a anului 2016


* Evenimentul, a VII-a editie a Galei, are loc duminică, 15 ianuarie 2017, ora 16.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucureşti; este transmis in direct de Radio România Cultural * Proiect initiat de poetul Dan Mircea Cipariu şi organizat impreună cu Muzeul National al Literaturii * „Ascultă cum plâng parantezele” de Nora Iuga, Editura Cartea Românească, a fost votată cea mai bun carte de poezie a anului trecut

   afis-gala-tinerilor-scriitori-2017        Gala Tinerilor Scriitori/ Cartea de poezie a anului 2016 are loc duminică, 15 ianuarie 2017, ora 16.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucureşti. Se celebrează astfel şi cea de-a şaptea ediţie a Zilei Culturii Naţionale (15 ianuarie, data de naştere a poetului Mihai Eminescu, sărbătoare propusă prin lege in 2010). Intrarea la eveniment se face pe baza de invitaţie.   

             Gala Tinerilor Scriitori va fi un eveniment multiart, avându-i ca invitaţi speciali pe muzicienii de jazz Nadia Trofin şi Mircea Tiberian. Moderatorul şi iniţiatorul evenimentului este Dan Mircea Cipariu. Gala Tinerilor Scriitori va fi transmisă în direct de Radio România Cultural care este coproducător al evenimentului, emisiune cu producător Anamaria Spataru.  

Organizatorii Galei sunt Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti şi Asociaţia EURO CULTURART condusă de poetul Dan Mircea Cipariu, cu sprijinul Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucureşti. Juriul este format din trei tinerii critici literari – laureaţi ai ediţiilor 2012, 2014 şi 2015 – Bianca Cernat Buţa, Andreea Rasuceanu şi Cosmin Borza. Pentru secţiunea Tânărul Poet al anului 2016 sunt nominalizate cărţi scrise de Rita Chirian, Sorin Despot, Matei Hutopila, Radu Niţescu, Alina Purcaru şi Alex Văsieş. Pentru secţiunea Tânărul Prozator al anului 2016 sunt nominalizate cărţi semnate de Flavius Ardelean, Tudor Ganea şi Vlad Roman. Afişele, diplomele şi trofeele Galei Tinerilor Scriitori sunt realizate de artist vizual Mihai Zgondoiu.

Nora Iuga

Nora Iuga

Juriul Galei Tinerilor Scriitori/ Cartea de Poezie a anului 2016 a făcut incă din 6 ianuarie 2017 anunţul public al câştigătorului celei mai bune cărţi de poezie a anului trecut: „ascultă cum plâng parantezele” de Nora Iuga (foto de Armanda Filipine. revista de cultură si informatie Braila Chirei de la Festivalul de C’Arte desfăsurat la Brăila in 2015 de Consiliul Judetean si Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati’ ), volum apărut la Editura Cartea Românească.

Sint un enfant prodige la 85 de ani. M-am nascut din conjunctia dintre un ochi de miel si o furculita, asta ca macar sa simtiti, dragii mei, daca tot nu intelegeti ca va iubesc la nebunie cind spuneti: «Merge si asa!», ca si cum v-ar intra pe fereastra marele necunoscut…” – se destinuie poeta Nora Iuga.

N.aut. proiectul a primit si sprijin financiar, in valoare de 25.000 lei, de la Ministerul Culturii și Identității Naționale (noua denumire, din ianuarie 2017) la sesiunea de selecţie a proiectelor şi acţiunilor culturale dedicate Zilei Culturii Naţionale 2017 in care s-au primit 56 de propuneri de proiecte (tabel-proiecte-primite-ziua-culturii-nat%cc%a6ionale 24 de proiecte au fost respinse din motive administrative, iar 32 au fost declarate eligibile’ dintre proiectele eligibile, au fost selectate pentru oferirea sprijinului financiar, în ordinea punctajului obținut și în limita bugetului disponibil, 10 proiecte).

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.