La Şcoala „Nedelcu Chercea” din Brăila, multa poezie de Ziua Culturii Nationale


*Elevii au redescoperit frumusetea versului eminescian in blibliotecă, lecturând, recitând impreună cu Scarlat Rodica-Georgiana, prof. de limba şi literatura română

poezie-sc-chercea-3       Eminescu renaşte în fiecare iarnă, 15 ianuarie trezeşte românii din amorțeala iernii şi îi îndeamnă să mai citească încă o dată „Luceafărul”, „Lacul”, „Pe lângă plopii fară soț” sau orice strofă din orice poezie, întrucât fiecare cuvânt cutremură străfundurile înghețate ale românității.

         Elevii Şcolii Gimnaziale ‚Nedelcu Chercea” din Brăila au năvălit în bibliotecă şi au căutat volume semnate de poetul Zilei Naționale a Culturii, Mihai Eminescu, s-au întrecut în a povesti despre el, în a-i lectura cât mai expresiv poeziile, în a-i dedica un gând bun la ceas aniversar. poezie-sc-chercea-2

         Sub îndrumarea profesoarei de limba şi literatura română, Scarlat Rodica-Georgiana au inițiate concursuri de recitat versuri, de recunoscut textele lirice aduse la viață. Talentați sau nu, copiii au acceptat provocarea de a crea desene inspirate de imaginile artistice care valsau cu fiecare rând de poezie.

         Marcu Bianca de la clasa a V-a A a mărturisit că s-a îndrăgostit de „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie” pentru că „redă dragostea nemărginită a omului pentru țara sa, pentru neamul care-l cuprinde în brațe şi-l face să simtă româneşte oriunde s-ar afla”.

   poezie-sc-chercea-1       În fiecare an această zi iese din anonimat nu doar pentru că este dedicată culturii, ci pentru că este ziua care marchează naştea unui român care a reuşit să învingă trecerea nemiloasă a timpului şi să ajungă în secolul al XXI-lea, în era tabletei şi a sateliților şi în ciuda nemilosului facebook să-i câştige pe oameni, mici şi mari, tineri şi bătrâni, profesori şi elevi şi să-i teleporteze în lumea iubirii, a lacului şi a teiului sacru. „La mulți ani!”, îi cântă în cor gimnaziştii din „Nedelcu Chercea” şi îi urează succes şi în viitoarele sale bătălii culturale.

N.red. Text si foto primite de la organizatorii frumoasei intamplari. Bravos!

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.