”Viața nu te întreabă niciodată nimic”, premieră la Teatrul „Maria Filotti” Brăila


*Un spectacol de Wanessa Radu – one woman show – si Anca Cismaru * Un colaj inteligent cu texte despre arta Thaliei si viata de actor din piese celebre: “Năpasta” de Caragiale , “Pescărușul” și „Unchiul Vania” de Cehov , „Nora” de Ibsen * De asemenea, Wanessa va canta din creatiile semnate Edith Piaf si Maria Tănase * Avanpremiera si premiera vineri, 20 ianuarie si duminica, 22 ianuarie 2017 la sala Avantgarde

wanessa-1      ”Viața nu te întreabă niciodată nimic” este ideea la care ne invită să medităm echipa noului spectacol omonim care va avea avanpremiera vineri, 20 ianuarie 2017, de la ora 18.00 la sala Avantgarde a Teatrului ”Maria Filotti” (TMF) Brăila. Premiera este programată pentru duminică, 22 ianuarie 2017.

Este o piesa pentru un singur personaj, ACTRIȚA – interpretată de Wanessa Radu care poftește publicul în “apartamentul” său. Aici, se prezintă pe sine – dialogul fiind unul de meditație interioară, de profunda introspecție la care este invitat și auditoriul – prin intermediul unor personaje din piese celebre: Anca din “Năpasta” lui Ion Luca Caragiale, Nina Zarecinaia (din „Pescărușul”) și Sonia („Unchiul Vania”)  ambele din creația lui Anton Pavlovici Cehov , Nora din „Casa Păpușilor” („Nora”) de Henrik Ibsen. De asemenea, vor fi și câteva ipostaze muzicale, Wanessa interpretând cu talentul și vocea sa inconfundabilă melodii din repertoriul semnat Edith Piaf și Maria Tănase.  wanessa

Wanessa Radu      ”Sunt o actriță adevarată: joc cu plăcere, cu entuziasm. Scena mă îmbată si simt că sunt frumoasă. Si acum, de când sunt aici, am mers mult pe jos si tot umblând, m-am gândit și am simtit cum cu fiecare zi ce trece cresc puterile sufletului meu. Acum știu, înteleg, Kostea, că în ceea ce facem noi, ori că am juca pe scenă, ori că am scrie, principalul nu e Gloria, nu e strălucirea, nu e ceea ce visam eu, ci puterea noastră de a îndura, să știi să-ți porti crucea si să-ti pastrezi credinta. Eu cred si sufar mai putin. Si atunci cand ma gândesc la chemarea mea, nu mă mai tem de viață” – fragment din “Pescarusul” de Cehov.

             Regia aparține Ancăi Cismaru care a făcut selecția textelor impreună cu Wanessa Radu. Dramaturgia și ilustrația muzicală sunt semnate de Lucian Sabados – teatrolog, managerul TMF, scenografia – Carmen Rus și Mariana Bogdan, la pian – compozitorul Cornel Cristei. Fotografii de Marian Ecmegian.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.