„Micul Print’, la Teatrul de Comedie Bucuresti


*Premiera – dupa cartea omonima a lui Antoine de Saint-Exupéry – are loc in 25 ianuarie 2017, de la ora 19.00 

miculprint       „Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupéry, text tradus de Ileana Cantuniari, in regia lui Alexandru Dabija este premiera de la Teatrul de Comedie – director George Mihaita – din Bucuresti (http://www.comedie.ro/); scenografie și video, foto Mircea Cantor; costume și asistent scenografie Andrada Chiriac, muzica Ada Milea, creație vulpe Tiberiu Toitan și Oana Micu – Vulpea, un personaj animat, foarte interesant, supradimensionat.

Prima intalnire cu publicului are loc in 25 ianuarie 2017, de la ora 19.00 in sala „Radu Beligan”. Este o piesa adaptata, cu multe accente comice (normal pentru locul unde se joaca!)miculprint-la-comedie

In distribuție: Dorina Chiriac – Micul prinț, Bogdan Cotleț – Aviatorul, Valentin Teodosiu – Șarpele, Eugen Racoti – Regele,  Alexandru Bogdan – Înfumuratul și Geograful, Dan Radulescu – Lampagiul, Lucian Ionescu – Afaceristul, Sara Chifor / Miral Solcanu – Fata, Tudor Roșu / Vlad Bazgă – Băiat, Eugen Racoți, Lucian Ionescu, Dan Rădulescu, Alexandru Turcu – Trandafirii.

*** „Micul Prinț și-a depășit condiția de basm pentru copii și intră într-o zonă filosofică, metafizică  mult mai profundă” – Alexandru Dabija.

„Am încercat să creez o avancameră unde să ne pregătim pentru magica lume a Micului Prinț, în care ne dăm jos hainele zilei, gândurile ce ne-au frământat. Intrăm într-un nou univers unde vedem niște planete ciudate în loc de candelabre, unde vedem proiecții video cu peisaje stranii și unde auzim doi copii îmbrăcați în alb (un băiat și o fată) în timp ce rostesc simplu: Hoții nu îți știu ziua de naștere, Cușca e liberă, dar nu și pasărea, Focul s-a stins demult dar noi ne încălzim cu cuvintele, Mâna mea e lingura ta, te hrănește” – Mircea Cantor.

„Avem nevoie de Micul Prinț pentru a ne aminti lucruri pe care e păcat că le uităm” – Ada Milea.

Micul print, desen original - al autorului

Micul print, desen original – al autorului

George Mihaita

George Mihaita

Anuntul acestui spectacol care readuce in atentie o minunata carte nu doar pentru copii, ba poate chiar mai putin pentru copii, l-am primit inca de anul trecut, la Festivalul „Zile si nopti de teatru la Braila” unde a fost invitat actorul George Mihaita (foto in arhiva Armanda Filipine, revista de cultura si informatie Braila Chirei) pentru un moment special din programul pregatit de Lucian Sabados – teatrolog, regizor, managerul Teatrului „Maria Filotti” Braila.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.