„Citește, învață, recită’ – nou proiect la Casa de Cultură a municipiului Brăila


*Lectiile cu actorul Florin Chirpac au inceput la Cercul de folk, cu tinerii care se pregatesc cu prof. Dumitru Popescu

               

dsc_0349      Sâmbătă, la Casa Memorială Petre Ştefănescu-Goangă, s-a derulat o nouă întâlnire a Cercului de folk, la finele căreia a fost lansat un nou proiect al Casei de Cultură a municipiului Brăila, intitulat „Citește, învață, recită”. Proiectul de educație nonformală, parte integrantă a Programului Reîntoarcerea la poezie și valori cultural perene, se adresează tuturor categoriilor de vârstă, cu predilecție tinerilor și are ca scop învățarea artei recitării de poezii și a interpretării unor texte dramatice. Proiectul se desfășoară cu sprijinul actorului Florin Chirpac. Mai multe foto la https://www.facebook.com/pg/BrailaChirei/photos/?tab=album&album_id=1304186883007231 pe pagina Facebook a revistei de cultura si informatie Braila Chirei si la https://www.facebook.com/pg/culturabraila/photos/?tab=album&album_id=1313443895416705 pe pagina Facebook a Casei de Cultură.

Pentru început, întâlnirile cu cei interesați vor avea loc bilunar, la Casa Memorială „Petre Ştefănescu-Goangă” (sediul Casei de Cultură), vinerea (prima întâlnire pe 17 februarie 2017), în intervalul orar 16.30-18.00, ulterior, când vremea o va permite, urmând să se desfășoare în aer liber, în spații neconvenționale.

cerc folk, cu peozie

Cerc folk, cu poezie

Mircea Emanoil Ciucașu – manager al Casei de Cultură: „Am ales să lansăm proiectul în cadrul Cercului de folk, ca urmare a succesului de care s-a bucurat acțiunea desfășurată pe 28 decembrie 2016 (Noaptea Cercului de folk), al cărei program a inclus, printre altele,  și un moment în care fiecare participant a propus o carte preferată/deosebită pentru el și a citit un fragment pe care l-a considerat reprezentativ (foto din 28 decembrie 2016 la https://www.facebook.com/pg/culturabraila/photos/?tab=album&album_id=1270043769756718). În viziunea noastră, proiectul nu înseamnă doar să reînveți să reciți o poezie sau să citești un text. Înseamnă socializare, dar nu prin intermediul rețelelor de profil, înseamnă să îți învingi timiditatea, să înveți să te exprimi în public, fie că este vorba despre o simplă idee împărtășită celor apropiați, fie despre susținerea unui proiect, a unei lucrări de licență sau a unei dizertații. Dorim ca cei care vor veni la întâlnirile noastre să o facă de plăcere. Nu este un curs, nu sunt teme pentru acasă, ci, pur și simplu, o întâlnire prietenească, ce sperăm că își va găsi utilitatea, mai târziu, în viața ficăruia dintre participanți„.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.