De Ziua Internaţională a Cititului Împreună, maraton-lectură la Brăila


*Joi, 16 februarie 2017, intre 10 si 15.30, cu implicarea elevilor de la clase de teatru din Liceul de Arte „Darclee’ *Intrare libera

maraton-de-lectura-publica      Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila împreună cu Liceul de Arte „Hariclea Darclée” organizează joi, 16 februarie 2017, un „Maraton de lectură publică” desfășurat cu prilejul Zilei Internaţionale a Cititului Împreună (ZICI). Biblioteca a pregătit patru sesiuni de lectură pentru pre­școlari, școlarii mici și adolescenți, precum și o sesiune specială prin skype cu Laura Grunberg – scriitoare pentru copii. Lectori sunt elevi de la clase de actorie din Liceul de Arte „Hariclea Darclée”, coordonatori prof. Zane Jarcu – actor la Teatrul „Maria Filotti’ și prof. Gheorghe Antonescu. Intrarea este libera – ba, chiar binevenita!

Lectura în viața copilului și adolescentului este primordială, iar adulții au datoria să le transmită acestora beneficiile cititului. Lectura îmbogățește vocabularul, lărgește orizontul, face bine sufletului și psihicului, educă și disciplinează, conturează personalități. Vă așteptăm!„, ne invită Laura Caplea – purtător de cuvânt la Biblioteca „Istrati”.

*** Ziua Inter­națională a Cititului Împreună (http://www.litworld.org/) este marcata de milioane de oameni în peste 100 de țări, organizator – Lit World. Apelul lansat de „Asociația Citim Împreună România” – inițiatoare a proiectului, a atras 80 de unități culturale și de în­vățământ din 29 județe ale României care vor găzdui evenimente de lectură publică împreună cu copiii și adolescenții.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.