„Blues si Poezie. La Comedie”, o noua editie de Ziua Mondiala a Limbii Materne


*In 21 februarie 2017, la Teatrul de Comedie din Bucureşti *Cu poeti care recita in mai multe limbi, cu blues in interpretarea Mike Godoroja & Blue Spirit

afis-blues-si-poezie        Ziua Mondială a Limbii Materne, declarată de UNESCO si prezentă in calendar in 21 februarie, este celebrată de Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR – director Ioan Cristescu, scriitor) și Teatrul de Comedie din Bucureşti printr-un recital de poezie şi blues. Sunt invitaţi să citească din operele lor literare Sántha Attila – in limba maghiară, Liubiţa Raichici – in lb. sârbă, Luminiţa Cioabă – in lb. rromani, Ioana Crăciunescu si Adrian Suciu in lb. română,  iar intervențiile blues poartă semnătura Mike Godoroja & Blue Spirit. Amfitrion va fi poetul Dan Mircea Cipariu. 

           Evenimentul Seri de Poezie si Jazz – „Blues si Poezie. La Comedie’ – are loc marți, 21 februarie 2017, de la ora 17.00 la Sala Nouă a Teatrului de Comedie (Str. Sf. Vineri nr. 11).

De câţiva ani, organizăm Seri de poezie şi jazz, sub egida Poezie. La Comedie, graţie maestrului George Mihăiţă, un prieten al poeţilor şi un fin interpret al sonurilor lirice. Anul acesta, pe 21 februarie, am imaginat acest show de poezie şi blues dedicat Zilei Internaţionale a Limbii Materne. Ca de obicei, fanii poeziei şi ai jazz-ului vor fi alături de câteva dintre cele mai autentice şi valoroase voci ale poeziei din ţara noastră”, declară poetul Dan Mircea Cipariu – amfitrionul Serilor „Poezie. La Comedie”.

*** Ziua Mondială a Limbii Materne este aniversată anual în întreaga lume cu scopul de a promova diversitatea lingvistică și culturală, precum și multilingvismul.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.