Festivalul Internațional de Film DaKINO 2017


*Din 1 pana in 5 martie, la ARCUB – Centrul Cultural al municipiului București, Cinema PRO, Cinema Muzeul Țăranului – Studioul Horia Bernea * Festivalul se deschide, la Cinema PRO, cu proiecția în premieră în România a filmului „Manchester by the Sea” regia Kenneth Lonergan, cu Casey Affleck – laureat OSCAR 2017 pentru acest rol – și Michelle Williams

 

Iubitorii de film au în ce face în aceste zile, fiind atrași de Festivalul Internațional de Film DaKINO (https://www.facebook.com/DaKINOIFF/) ce are loc în perioada 1 – 5 martie 2017, la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Cinema PRO, Cinema Muzeul Țăranului – Studioul Horia Bernea. afis-dakino-2017

Sediul central DaKINO 26 se va instala în spațiul ARCUB (str. Lipscani nr. 84-90) și va găzdui Competiția de Scurtmetraj DaKINO 26 și Gala de închidere (în cadrul căreia vor fi anunțate scurtmetrajele câștigătoare), filme prezentate în premieră în România, workshop-uri și programe speciale dedicate.

Competiția de Scurtmetraj DaKINO 26 va fi prezentată și premiată la ARCUB de joi până duminică, începând cu ora 19.00. Competiția va fi urmărită de Juriul DaKINO 26 prezidat de actorul Adrian Titieni (a jucat in peliculele „Bacalaureat”, „Fixeur”, „Ilegitim”), alături de criticul de film Cristina Corciovescu, Boglarka Nagy – programatorul cinematografului Elvire Popesco din București, actrița Andreea Vasile (a jucat in „De ce eu?”, „Fixeur”) și regizorul Andrei Gruzsniczki („QED”, „Cealaltă Irina:). Aceștia vor acorda duminică, 5 martie 2017, în Gala de Premiere Trofeul DaKINO 26, Premiul pentru regie și Premiul pentru scenariu și Premii speciale ale Juriului. În aceleeași Gală, în urma voturilor primite de la spectatori, se va acorda și Premiul publicului.

Festivalul se deschide, la Cinema PRO, cu proiecția în premieră în România a filmului „Manchester by the Sea” regia Kenneth Lonergan, cu Casey Affleck – laureat OSCAR 2017 pentru acest rol – și Michelle Williams în rolurile principale. Dintre proiecțiile de la ARCUB se află „I, Daniel Blake”, prezentat în avanpremieră în România joi, 2 martie 2017, de la ora 21.00, câștigător al Palme d’Or, al Festivalului de Film de la Cannes 2016, al Premiului BAFTA pentru Filmul Britanic Excepțional al anului 2016, „Captain Fantastic”, prezentat în premieră în România, vineri, 3 martie 2017, de la ora 21.00; filmul a fost nominalizat la Premiile Oscar, Globurile de Aur și Premiile BAFTA 2017 pentru Cel mai bun actor în rol principal – Viggo Mortensen și a câștigat Premiul pentru Regie, Un Certain Regard, Festivalul de Film de la Cannes 2016, „Fixeur” în regia lui Adrian Sitaru, programat sâmbătă, 4 martie 2017, de la ora 17.00; proiecția va fi urmată de o discuție cu echipa filmului.

DaKIDS este secțiunea dedicată copiilor si unde se vor organiza proiecții dedicate copiilor din centrele de zi, la care accesul este gratuit. Programul integral al festivalului aici (click pentru detalii).

Selector’s Choice este un program special, cu 3 scurtmetraje văzute și plăcute de selectorii DaKINO 26, cei 3M – Ionuț Mareș, Cristi Mărculescu & George Mihalcea. Proiecția va fi urmată cu o discuție cu publicul. Intrarea este libera. Duminică, de la ora 17.00 se vor proiecta și 3 scurtmetraje românești,. Proiecțiile vor fi urmate de discuții cu echipele de filmare.
Festivalul se încheie duminică, 5 martie cu Gala de închidere DaKINO 26. Premierea va fi urmată de proiecția scurtmetrajelor câștigătoare.

Programul integral al Festivalului este disponibil si pe site la www.dakinofestival.ro. Biletele pot fi achiziționate de la casele de bilete ale sălilor de cinema sau de pe site-ul http://www.eventbook.ro. DaKINO 26 este organizat de Asociaţia FAMart și Fundația DaKINO, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și al Primăriei municipiului București prin ARCUB.

„De ce pe mine?’ regia Dan Chișu (cel care a inițiat DaKino, primul festival de film din România) – va rula duminică

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.