Premiile Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România pe 2016


*Marele Premiu pentru întreaga activitate de creație a revenit muzicologului și profesorului Alexandru Leahu *Gala a avut loc vineri, 3 martie 2017 

 

Alexandru Leahu
Alexandru Leahu

Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR, site la http://www.ucmr.org.ro/) şi-a premiat cei mai valoroşi membri conform activităţii acestora din anul 2016. La a XXVII-a ediție a Galei Premiilor UCMR de vineri – 3 martie 2017 – din Aula Palatului Cantacuzino, Muzeul „George Enescu”, muzicologului și profesorului Alexandru Leahu (foto preluare de la Agerpress) a primit Marele Premiu pentru întreaga activitate de creație.

Din palmares

          Secțiunea „Muzică Instrumentală și Multimedia”    Premiul pentru Lucrări concertante – compozitorul Adrian Iorgulescu (foto de la Romania Muzical) președinte al UCMR, fost ministru al Culturii (august 2005 – decembrie 2008) pentru lucrarea „Perc. Concerto, pentru percuție, orchestră de coarde, pian și clarinet”; Premiul pentru Lucrări multimedia — Octavian Nemescu pentru „BEseptimalT pour 7 heures du soir Etage 4”; Premiul pentru Lucrări camerale — Mihai Măniceanu pentru „Cantabile e Presto, pentru vioară și pian” și Nicolae Teodorescu pentru „Muguri și flori, pentru 2 viole”. Premiul pentru fanfară – Octavian Luncan pentru piesa „Izvorul Vieții fantezie lirică pentru orchestră de suflători”.

Adrian Iorgulescu
Adrian Iorgulescu

        Secțiunea „Muzică Vocală”    Premiul pentru Lucrări vocal-simfonice – Livia Teodorescu pentru lucrarea „Ciocănea — Mysterium Tremendum II, cantată pentru mezzosoprană și orchestră, texte religioase”; Premiul pentru Lucrări corale ample — Grigore Cudalbu pentru „Quasi motet, pentru cor mixt, texte religioase”; premiul pentru Lucrări vocal-instrumentale-ex aecvo — Diana Dembinski-Vodă pentru „Ceva ca rugăciunea, lied pentru mezzosoprană și pian, versuri Marin Sorescu” și Olguța Lupu pentru „Psalm, pentru mazzosoprană și pian, versuri Tudor Arghezi”. Premiul Filialei Cluj a UCMR – Ionică Pop, pentru lucrarea „3 Lieduri, versuri Grigore Golubeanu”.

        Secțiunea Muzică de jazz sau Muzică instrumentală     Premiu pentru Horia Moculescu (prezent şi la Brăila în juriile Concursului Internaţional de muzică uşoară „George Grigoriu”) pentru „Poate, miniatură pentru pian”; Premiul pentru Melodie sau grupaj de melodii – Andrei Tudor pentru „Joy to the world” (vocal — instrumental).

Andrei Tudor
Andrei Tudor

     Secțiunea Spectacol (revistă, muyical, operetă)    Premiu pentru Dumitru Lupu pentru lucrarea „Adio Chiustenge (muyical)”.

Secțiunea Muzicologie     Premiul pentru Sistematică – Gheorghe Duțică pentru „Orizonturi componistice românești”; Premiul pentru Istoriografie — Costin Moisil pentru „Geniu românesc vs. Tradiție bizantină”, Premiul pentru Publicistică – criticul muzical Mihai Cosma.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.