Sărbătoarea celor 100 zile de școală a clasei pregătitoare B cu prof. Iustina Gavrilă


*Aricii veseli, cum le este supranumele, au făcut să răsune Școala ”Vasile Alecsandri” de glasuri pline de mândria de a fi școlari

 

    Pentru Aricii veseli din clasa pregătitoare B, de la Școala Gimnazială ”Vasile Alecsandri”din Brăila  ziua de vineri, 10 martie 2017, a fost una specială. Au împlinit 100 de zile de când sunt școlari. Împreună cu doamna învățătoare Iustina Gavrilă copiii au sărbătorit cele 100 de zile, iar părinții au fost invitații speciali și ales public. Copiii le-au prezentat acestora din urmă tot ce au învățat în 100 de zile de școală: numerele de la 0 la 10 și compararea lor, litere mici și literele mari de tipar, despărțirea în silabe, citirea de cuvinte și propoziții, adunarea, scăderea, despre alcătuirea plantelor, despre animale, numerele de la 10 la 20, numărarea din doi în doi, pictatul, decupatul, cântatul… și câte și mai câte, ca niște școlari silitori ce se află! 

    Doamna învățătoare a socotit că în 100 de zile de școală, Aricii veseli au învățat 101 lucruri. Pentru sârguința lor, copii au primit de la Iustina Gavrilă distincția ”cu 100 de zile mai isteț”. Și ca să fie crezuți pe cuvânt, să nu se creadă cumva că s-au jucat de-a școala (deși au învățat prin joc), au pus totul într-o carte: ”cartea celor 100 de zile”. Lansarea cărții a fost o sărbătoare în sărbătoare. Părinții au licitat prețul cărții, iar cu suma oferită de aceștia, copiii vor fi răsplătiți pentru munca lor asiduă de 100 de zile: vor merge în oraș, la pizza. 

      Totodată, pentru a sărbători cele 100 de zile de școală, fiecare copil a prezentat colegilor și invitaților propria colecție formată din 100 de obiecte. Copiii au lucrat cu ajutorul unuia sau mai mulți dintre membrii familiei. Produsele prezentate au fost amuzante, serioase, surprinzătoare: o planșă cu 100 de mașinuțe desenate, un arici confecționat din 100 de cuișoare înfipte într-o lămâie, o mașină conturată cu 100 de monede, o colecție de 100 de pași porniți spre școală în cele 100 de zile, un castronel decorativ făcut din 100 de nasturi, o inimă uriașă locuită de 100 de persoane dragi, colecții de 100 de mărțișoare, 100 de timbre, 100 de surprize, 100 de cuvinte. Dar mai presus de forma sau semnificaţia ei, fiecare colecţie a însemnat şi timp petrecut împreună, timp preţios acordat de părinţi copiilor. A fost o seară minunată, încheiată cu dans şi multă voie bună. Mai multe imagini la https://www.facebook.com/196618800430717/photos/?tab=album&album_id=1351253998300519 în album pe pagina din rețeaua Facebook a revistei de cultură și informație Braila Chirei.

N.red. Ca de fiecare dată când părinții trec pragul Școalii Gimnaziale ”Vasile Alecsandri” (la fel cum a fost și la Ziua Școlii – https://brailachirei.wordpress.com/2017/01/31/scoala-vasile-alecsandri-braila-serbare-de-ziua-patronului-spiritual/) conduse de prof. Gabriela Mălâia – director, prof. înv. primar Grigoriță Alina – director adjunct, se poate spune că există motive de încântare, mai ales ca acestea produse de elevii frumoși!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.