Micuţii clasei pregătitoare A şi profesorul Elena Stanislav, serbarea celor 100 de zile de şcoală


*Elevii Şcolii „I. L. Caragiale” Brăila au cântat, au dansat, s-au jucat folosind noţiunile şcolare învăţate până la acest moment, şi-au prezentat proiectele în care au folosit câte 100 de elemente; membrii familiilor au fost public şi la final surpriza a fost tortul, şi al unul dedicat celor 100 de zile şcolare

      Prin joc şi lecţii care nu refuză seriozitatea, prin farmecul doamnei învăţătoare şi prin cerinţele ce nu sperie elevii aşa cum părea în prima zi din septembrie – dar parcă mai mult familia vocifera contra ideii ca micuţul să mergă, în loc de grădiniţă, la clasa pregătitoare – copiii se comportă la şcoală mult mai bine decât cred adulţii. Evident că un rol important în reuşită îl are copilul, sprijinul pe care îl oferă familia, dar mai ales profesorul pentru că acesta din urmă „traduce” toate cerinţele şcolii în limita de suportabilitate a vârstei şi nu uită deloc joaca, emoţiile şi bucuria copilăriei. În toate acestea este expertă, s-a văzut şi la evenimentul din 16 martie 2017, profesorul Elena Stanislav de la clasa pregătitoare A din Şcoala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” din Brăila, fosta şcoală nr. 11 din cartierul Vidin.

prof. Elena Stanislav

    Am asistat cu bucurie la emoţiile părinţilor, bunicilor prezenţi la activitatea desfăşurată sub genericul „100 de zile de şcoală”, parte în programul extracurricular numit „100 de zile de şcoală”. A fost mare sărbătoare; cu siguranţă, toată Şcoala „I. L. Caragiale” a aflat despre eveniment, mai ales cei care au văzut afişul de pe uşa clasei (foto dreapta). În clasă, entuziasmul şi creativitatea au fost la înălţime. Prof. Elena Stanislav, elevii clasei pregătitoare A, părinţii şi bunicii care au fost şi public (străduindu-se să-şi ascundă sentimentele ca să nu-i perturbe prea mult pe micuţi) au organizat sărbătoarea, păstrându-i semnificaţiile în ciuda emoţiilor copleşitoare. Ziua a debutat cu imnul „100 de zile de şcoală”. Apoi au fost îmbinate spectacolul cu seriozitatea, cele mai multe elemente din program făcând parte din curricula şcolară şi demonstrând adulţilor că s-au speriat degeaba, că micuţii fac faţă cerinţelor şcolii – fiecare după temperament, ritm, capacitate intelectuală – şi învaţă să fie mai responsabili, mai serioşi.

    Elevii au prezentat un adevărat show; s-au întrecut în cântat, recitat, au găsit răspunsul ghicitorilor buclucaşe, s-au bucurat împreună cu părinţii care au fost un bun public. De asemenea, au descifrat o scrisoare adresată Înţeleptului Alfabet, presărată vesel cu imagini şi cuvinte. Iar prin joc au rezolvat probleme-ghicitoare, au semnat o declaraţie prin care s-au angajat ca până la sfârşitul anului şcolar să facă 100 de fapte bune.

Mai multe foto în album la https://www.facebook.com/pg/BrailaChirei/photos/?tab=album&album_id=1344613105631275 pe pagina Facebook a revistei de cultură şi informaţie Braila Chirei. N.aut. Ideea de a face o fotografie de grup a dus şi la o îmbrăţişare (foto stânga) sui-generis! 

   Colecţiile (ex. foto stânga jos) realizate de elevi au fost pentru părinţi şi bunici atracţia zilei. S-au perindat prin faţa clasei 100 de ştrunfi, 100 de monede, de buburuşe, de nasturi, de desene, de colaje, de machete şi câte şi mai câte… toate fiind la libera alegere a copiilor, singura regulă a fost doar aceea să fi folosit câte 100 de piese. Şi doar un tort al celor „100 de zile’’ putea încheia sărbătoarea, în modul cel mai dulce cu putinţă şi pe măsura bucuriei protagoniştilor şi a publicului, a profesorului care şi-a văzut în spectacolul-lecţie efectele muncii de la începutului anului şcolar şi până acum.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.