„Prinţul nefericit”, premieră la Teatrul „Maria Filotti” Brăila


*Avenpremiera vineri, 24 martie 2017, de la ora 18.00 şi premiera sâmbătă, 25 martie 2017, de la ora 18.00 * Regia este semnată Sânziana Stoican, scenografia aparţinând lui Valentin Vârlan

     Un nou spectacol – ”Prințul nefericit” după Pierre de Marivaux în regia Sânziana Stoican – îmbogăţeşte stagiunea la Teatrul „Maria Filotti” (TMF) din Brăila. Avanpremiera este programată vineri, 24 martie 2017, de la ora 18.00 și premiera sâmbătă, 25 martie, de la aceeaşi oră, la Sala ”Bujor Macrin” (sala Studio). Textul ”Prințul nefericit” (”La Double Inconstance” – titlul original al piesei lui Pierre de Marivaux) este o comedie în trei acte, construită după tiparele Commediei dell’arte, în care apar pe Arlequin și Trivelin – personaje esențiale ale acestei forme de improvizație teatrală.

         „Textul are o construcție surprinzător de modernă pentru epoca elaborării sale (sf. sec. XVIII), fiind reprezentat scenic pentru prima dată în anul 1723, de comedianți italieni, la celebrul Teatru <Hotel de Bourgogne> din Paris. Este un proiect teatral inedit și incitant pentru artiști dar și pentru public, o alegere regizorală inspirată, în persoana Sânzianei Stoican, care se află la a doua experiență pe scena TMF, după <Casa> rusului Evgheni Griskovet, spectacol reprezentat cu succes și în actuala stagiune„, afirmă Lucian Sabados – managerul TMF – în invitaţie.

Traducerea piesei a fost realizată de Sabrina Iaschievici, scenografia, expresivă și perfect adaptată spațiului Sălii Studio a TMF este semnată de Valentin Vârlan, iar distribuția nu mai are nevoie nici ea de prezentare specială: Emilian Oprea, Mihaela Trofimov, Silviu Debu, Narcisa Novac, Valentin Terente, Corina Borș și Adrian Ștefan.

         Cu alte cuvinte, iubitorii Thaliei nu pot să ocolească invitaţia de a fi la fine de săptămână în preajma lumii deosebite a artei teatrale promovată cu pasiune de echipa TMF: „Ca și în alte comedii ale lui Marivaux, binecunoscute publicului iubitor de literatură bună – ex. <Jocul dragostei și-al întâmplării>, <Insula sclavilor>, >Triumful dragostei>, <Falsa servitoare sau Vicleanul pedepsit> – și în <Prințul nefericit> multe dintre caracterele în jurul cărora crește povestea aparțin Commediei dell’arte, astfel întâlnim scene de un comic savuros, rezolvate în cheie comică de celebrul Arlequin, drame nebănuite, iubiri nerostite sau secrete halucinante, trădări nemaiîntâlnite și conflicte fără precedent. Orice comedie reușită are un final pe măsură, va reuși prințul să descopere marea iubire, să-și găsească prințesa mult visată? Oare Arlequin va rămâne neconsolat sau vom avea parte de două nunți!? Cu siguranță vom afla împreună deznodământul acestei fascinante povești, în acest week-end, numai la TMF!
Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.