Sibiana Mirela Antoche, lansarea cărţilor „Viața în doi” și „Stropi de rouă”


*La Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, în 21 martie 2017, autoarea a lansat „Viața în doi” și „Stropi de rouă” – poezii; a fost şi un pragram muzical susţinut de Florin Lazăr şi Teodor Gabriel Şcheaua

    Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila a găzduit  marți, 21 martie 2017, o dublă lansare de carte. Autoarea, Sibiana Mirela Antoche, aflată la debut cu volumele de versuri  i-a avut alături la eveniment pe profesor Jenică Chiriac, jurnalistul Virgil Matei şi pe Valentina Chiriac – șef birou în biblioteca brăileană. Foto – arhiva Bibliotecii. Foto dreapta: Virgil Matei, Sibiana Mirela Antoche, Valentina Chiriac, Teodor Gabriel Şcheaua. Foto stânga: Jenică Chiriac, Virgil Matei, Sibiana Mirela Antoche, Valentina Chiriac

     „Viața în doi” și „Stropi de rouă”, cele două cărţi ale Sibianei Mirela Antoche apărute la Editura Lucas (Brăila) au fost prezentate în faţa unui public din care nu au lipsit prieteni, colegi de serviciu – autoarea este laborant chimist – şi familia. Scriind poezie încă din adolescență, Sibiana Mirela Antoche s-a decis în 2015 să comunice lumii întregi crezul ei artistic, prezentând trăirile și gândurile sub formă de poezie şi crezând sincer că toate acestea merită să fie prezentate publicului larg. 

De la eveniment nu a lipsit muzica, profesorul Florin Lazăr de la Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” și tânărul foarte talentat Teodor Gabriel Șcheaua (premiat de noi la Festivalul de folk „Seară de Mai” organizat de Casa de Cultură a municipiului Brăila şi Asociaţia Clubul de turism „Proilavia”) interpretând îndrăgite melodii din repertoriul folk şi nu numai. De asemenea, au fost prezenţi şi câţiva membri ai Cenaclului literar „Panait Istrati” şi ai Clubului Umoriştilor Brăileni „Ştefan Tropcea” – Stela Şerbu Răducan şi Vasile Mandric oferind auditoriului şansa să râdă după ce au ascultat catrene inspirate de autoare şi poemele sale. Mai multe foto la https://www.facebook.com/pg/BibliotecaBraila/photos/?tab=album&album_id=1579784282050416 pe pagina Facebook a bibliotecii brăilene. 

         Evenimentul a coincis cu Ziua Internațională a Poeziei care se serbează la 21 martie încă din 1999, fiind declarată astfel de UNESCO drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.