Dumitru Anghel îşi lansează „Note de lector”, la Biblioteca Judeţeană Brăila


*Marţi, 28 martie 2017, de la ora 17.00

Dumitru Anghel îşi lansează volumul „Note de lector” marți, 28 martie 2017, de la ora 17.00 laBiblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, în Sala „Fănuș Neagu”, etaj 3. Prezentatorii vor fi colegi ai autorului din Cenaclul literar „Panait Istrati”, respectiv Valentin Popa – scriitor, profesor, Mihai Vintilă – poet, administrator InfoEst.ro, redactor şef al revistei „Litera13”, Lucia Pătrașcu – autor a unui număr impresionant de cărţi de poezie, proză, texte pentru copii. Moderator va fi de dr. Eduard Claudiu Brăileanu – șef birou în Biblioteca Brăila. 

Dumitru Anghel

 

Dumitru Anghel este profesor pensionar, scriitor și critic literar, este membru al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala de Sud-Est. A scris peste 1.400 de articole, cronici muzicale, de film și teatru, recenzii de carte și eseuri pentru ziarele și revistele brăilene, din țară și de peste hotare. A publicat cărțile: „Portrete în aquaforte” (2004), „Cetățeni de onoare ai Brăilei” și „Brăila muzicală” (2005), „Portrete cu variațiuni pe contrapunct” și „Jurământul Euterpei” (2006), „Portrete în clarobscur” (2007), „Reverențe critice” (2008), „Recensa rediviva” (2010), „Critică literară și muzicală” (2012), „O samă de scriitori” (2014), „Anamorfozele lui Narcis” (2015).

Cartea „Note de lector” cuprinde o serie de recenzii de carte și critică literară, autorul declarând că nu este nici pe departe “un critic literar intolerant și demolator” și că are intenția de a-l face pe cititor „să asculte de îndemnul bătrânului cronicar… că nu este mai plăcută și mai de folos zăbavă decât cetitul cărților, mai ales acum, în vremurile asaltului agresiv al calculatorului și al televizorului”.

Reclame

Un comentariu

  1. […]       Lansarea cărţii „Note de lector” de Dumitru Anghel – membru al Filialei Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din România, profesor pensionar a reunit marți, 28 martie 2017, scriitori, iubitori de literatură şi prieteni la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, în Sala „Fănuș Neagu” de la etaj 3. Prezentatorii volumul apărut la Editura Lucas Brăila în 2016 a fost prezentat de colegi ai autorului din Cenaclul literar „Panait Istrati” (care se desfăşoară sub egida Bibliotecii „Istrati”), respectiv Valentin Popa – scriitor, profesor, Mihai Vintilă – poet, administrator InfoEst.ro, redactor şef al revistei „Litera13”, Lucia Pătrașcu – autor a unui număr impresionant de cărţi de poezie, proză, texte pentru copii, cu moderator biblotecar dr. Eduard Claudiu Brăileanu – șef birou în Biblioteca Brăila – cum am anunţat la https://brailachirei.wordpress.com/2017/03/24/dumitru-anghel-isi-lanseaza-note-de-lector-la-bibliote… […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.