Evenimente la Brăila în proiectul Erasmus+”Util-Utilizabil-Reciclabil”


*Ele implica tineri de la Colegiul National “Murgoci”, Colegiului National “Aslan”, Liceului Teoretic “Iorga”, Colegiul Tehnic “Nicolau”, Liceului “Cerna”, Liceului Teoretic “Sebastian” si Liceului de Arte “Darclee” în campania “Spargem zidul indiferentei”, la finele lunii martie şi in Ziua Mediului – 5 iunie 

 

   Proiectul „Util-Utilizabil-Reciclabil” (UUD), finantat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, continua la Braila – asa cum anunta Initiativa Cetatenilor Seniori si Primaria municipiului Braila – in perioada 27 – 31 martie 2017 prin mai multe evenimente ale campaniei “Spargem zidul indiferentei”. Astfel, a avut loc concursul de colectare selectiva a deseurilorSelectam si Pedalam” cu implicarea tinerilor de la Colegiul National “Gh. Munteanu Murgoci”, Colegiul National “Ana Aslan”, Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”, Liceul “Panait Cerna”, Liceul Teoretic “Mihail Sebastian” si Liceul de Arte “Hariclea Darclee”. Conform obiectivelor proiectului, se urmareste „familiarizarea cu colectarea selectiva si transmiterea acestui mesaj prin scoli catre comunitate. De asemenea, dorim sa aflam, orientativ, cantitatea de deseuri ce se colecteaza dintr-o gospodarie in timpul unei zile si al unei saptamani, informatie  utila  opertorilor de salubritate pentru planificarea colectarii selective la momentul potrivit„, afirma initiatorii. Premiile, trei biciclete, au fost oferite de operatorii braileni de salubritate cu care Primaria municipiului Braila are contracte publice, respectiv SC RER SRL, SC Eco SA si SC Brai-Cata SRL. Ele au revenit primilor trei elevi  care au colectat cea mai mare cantitate de deseuri de hartie, plastic si metal in decurs de o saptamana.

Colegiul “Aslan” a gazduit vineri, 31 martie 2017, semifinala concursului de dezbatere publica pe tema colectarii selective a deseurilor menajere. Echipele semifinaliste au fost de la Coelgiul National “Murgoci”, Liceului de Arte “Darclee” si Liceului “Iorga”. Dezbaterea a urmarit, cu argumente pro si contra, problema colectarii selective si a incercat sa atrage atentia asupra existentie acestei discutii in societate.

Campania “Spargem zidul indiferentei” continua pana in Ziua Mediuliui – 5 iunie 2017, si se incheie cu Festivalul „Antiplastic” pentru si cu braileni. Campania este rezultatul instruirii a 21 de profesori din liceele partenere pe platforma e-learning “PlasticsFree” www.plasticsfree.eu  si constituie baza pentru certificarea acestora ca organizatori de evenimente civice.

Proiectul UDD din progarmul european Erasmus+ se desfasoara in perioada 2015 – 2017 si este realizat in parteneriat cu organizatii neguvernamentale (cum este si Initiativa Cetatenilor Seniori de la Braila) din Bulgaria, Italia, Lituania, Spania si coordonat de Romania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.