Concurs „Experiențe Erasmus+ 30 – concurs foto”, invitaţie


*Organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România; se trimite o singură fotografie cu un comentariu

Reprezentanța Comisiei Europene în România condusă de Angela Cristea propune, la împlinirea a 30 de ani de la lansarea programului european Erasmus, concursul „Experiențe Erasmus+ 30 – concurs foto”. Vor fi acordate trei premii constând într-o excursie de două zile la instituțiile europene de la Bruxelles, în perioada 6 – 8 iunie 2017, concurenților care au obținut cel mai mare punctaj.

Foștii și actualii bursieri Erasmus – studenți, profesori sau stagiari – sunt invitați să participe la un concurs foto, cu o fotografie din propria experiență Erasmus. Pot participa cetățeni români care au beneficiat de programul Erasmus și de oricare dintre programele care, începând cu 2014, au fost înglobate în programul Erasmus+, respectiv Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci, Grundtvig, Tineret în Acțiune, Jean Monnet, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink. Pot participa la concurs inclusiv cetățeni români care sunt în prezent beneficiari ai unui stagiu Erasmus+ (adică sunt deja plecați în cadrul programului). Tema este sărbătorirea, prin imagine, a 30 de ani de la lansarea programului Erasmus, și împărtășirea experienței legate de stagiul efectuat. Se transmite la adresa concurs@spatiuleuropa.eu o fotografie proprie care să ilustreze participarea concurentului la programul Erasmus+. Fotografia poate fi istorică (realizată chiar în perioada stagiului Erasmus) sau realizată în prezent. Imaginea trebuie însoțită de un scurt comentariu (max. 140 caractere), care să explice ce a însemnat Erasmus în viața lor și cum se reflectă acest lucru în imaginea înscrisă în concurs.

Criteriile de interes în punctarea fotografiilor sunt expresivitate și originalitate, acuratețea imaginii, originalitatea comentariului care însoțește fotografia. Fiecare criteriu va fi punctat cu note între 1 și 10. Punctajul maxim ce poate fi obținut este de 30 de puncte. Fiecare concurent va trimite pe adresa de e-mail concurs@spatiuleuropa.eu o singură fotografie. Înscrierea va consta în două fișiere: un fișier în format .jpg sau .png sau .pdf care conține fotografia; un formular de înscriere – un fișier text care va conține informații privind concurentul, explicația argument atașată fotografiei (max. 140 de caractere) și o declarație pe proprie răspundere semnată și datată  (formularul poate fi descărcat AICI). În formular, concurentul va furniza datele care permit verificarea participării sale într-unul dintre programe, respectiv: tipul de program, instituția la care au desfășurat stagiul (denumire completă și adresa website-ului instituției), perioada stagiaturii.

Primii trei concurenți considerați câștigători vor fi contactați în perioada 24 aprilie – 5 mai 2017, la datele de contact furnizate în formularul de înscriere, și li se va solicita prezentarea, în 48 de ore, a unui certificat de participare la programul de stagiatură. Acest document (emis de instituția la care a avut loc stagiul= va fi transmis pe e-mail către organizatori. În cazul în care concurentul nu poate fi contactat sau nu trimite acest certificat în timp util sau certificatul nu este considerat autentic de organizatori, aceștia vor contacta următorul clasat, și vor relua procedura de verificare a participării la program.

Participanții declarați câștigători vor trebui să facă, în termen de două zile de la contactarea lor (în perioada 24 aprilie – 5 mai 2017) dovada participării la unul dintre programele incluse în Erasmus+. Dovada se va face prin trimiterea pe e-mail, în termen de 48 de ore, a certificatului de participare la program, .

** * Din 1987 până astăzi, programul Erasmus a oferit posibilitatea de a studia și de a face stagii de practică în străinătate unui număr de peste 3 milioane de studenți, profesori, voluntari și tineri profesioniști din întreaga Europă. Aceștia au cele mai mari șanse de a ajunge să perceapă Uniunea Europeană nu doar ca o entitate politică, ci ca o comunitate de cetățeni cu multe beneficii. “Anul Erasmus” este perceput de cei mai mulți dintre studenți drept cea mai plăcută perioadă a parcursului universitar, iar multe dintre relațiile sau prieteniile care se nasc în acest an trec dincolo de experiența facultății. Vă propunem să vă puneți la treabă nostalgiile și să câștigați, pe baza lor, o vizită de două zile la Bruxelles, în luna iunie 2017.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.