Maratonul Cercului de folk, la Casa de Cultură a municipiului Brăila


*Sâmbătă, 22 aprilie 2017, între 13.00 şi 20.00, la Casa „Goangă” 

din Noaptea Cercului de folk, 19 dec. 2016

Membrii Cercului de folk condus de prof. Dumitru Popescu la Casa de Cultură a municipiului Brăila, alături de prietenii și invitații lor, se întâlnesc sâmbătă, 22 aprilie 2017, la Casa Memorială „Petre Ştefănescu-Goangă” (unde activează Casa de Cultură) la evenimentul sub genericul „Maratonul Cercului de folk”. 

Este marathon, dar nimeni nu aleargă, toată lumea cântă, citește, recită și ascultă vinyl-uri! Casa de Cultură a municipiului Brăila aşteaptă şi alţi iubitori de muzică la această cursă care începe la ora 13.00 și se termină la ora 20.00, care are un program lejer şi care, deși include multe activități, nu-i va plictisi pe participanți și toți vor reuși să treacă linia de sosire neepuizați. Pe parcursul celor șapte ore, tineri și tinere, cu chitară sau fără, vor cânta, singuri sau în grup, muzica sufletului lor, Folk. Aceeași tineri, băieți și fete, vor citi și comenta, după înțelesul fiecăruia, din celebra carte „Micul Prinț” scrisă de Antoine de Saint-Exupéry. În final, un dispozitiv de mult uitat și căzut în desuetudine, pick-up-ul, va fi din nou în prim plan. Tinerii participanți vor lăsa deoparte smartphone-urile și tabletele cu mp3-uri și vor propune spre ascultare grupuri și soliști din perioada în care înregistrările muzicale se efectuau pe discuri de vinyl pe 33 și 45 de turații„, subliniază în invitaţie Mircea Ciucaşu – manager Casa de Cultură Brăila. 

din Noaptea Cercului de folk, 19 dec 2016

Notă. Cercul de folk are deja la activ încă un eveniment similar – mai multe la https://brailachirei.wordpress.com/2016/12/27/noaptea-cercului-de-folk-la-casa-casa-memoriala-goanga-braila/ un album foto la https://www.facebook.com/pg/culturabraila/photos/?tab=album&album_id=1270043769756718 – în care tinerii cantautori (le spun astfel pentru că unii sunt şi autori de versuri şi de melodii, începând cu mentorul lor, Dumitru Popescu) au adus şi cărţi, au lecturat poeme, au vorbit despre autori şi volume care le-au stârnit şi mai mult interseul pentru literatură. Ideea de a lectura şi comenta din celebra şi îndrăgita carte „Micul Prinţ” s-a născut la acea frumoasă întânire din 19 decembrie 2016 (a coincis şi cu aniversări de naştere, a mea pe 19, a lui Mircea Ciucaşu pe 20 decembrie!)

Reclame

1 comentariu

  1. […] Maratonul Cercului d… pe Noaptea Cercului de folk, la C… […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s