Ziua Forțelor Terestre – 23 aprilie, la Brăila


*Cu Garda de Onoare, Muzica Militară, depunere de coroane la statuia Ecaterinei Teodoroiu

Ziua Forțelor Terestre – 23 aprilie, se serbează în România cu ocazia sărbătoririi creştine Sf. Mare Mucenic Gheorghe – purtătorul de biruință, patron spiritual al Forțelor Terestre din Armata Română.  

La Brăila, cu acest prilej au avut loc evenimente pe platoul din Piața Independenței, Programul a debutat cu întâmpinarea generalului de brigadă Gheorghe Soare – comandantul Garnizoanei Brăila și al Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”, urmat de salutul Drapelului de luptă și trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, intonarea Imnului Național al României. După oficierea serviciului religios, a fost prezentat mesajul de la Ministerul Apărării Naționale. De asemenea, a fost prezentat un program artistic oferit cu Ansamblul Pandelașul de la casa de Cultură a municipiului Brăila – formaţiile de copii şi de adulţi, a defilat Garda de Onoare și a cântat Fanfara Militară. Foto preluare de pe pagina Facebook a Primăriei Brăila.

    La final, oficalităţile brăilene – prefectul Mădălina Cochină, Iulian Francisk Chiriac – preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), vicepreşedinţii Ionel Epureanu şi Dan Cătălin Murea de la CJ, viceprimarii Doiniţa Ciocan şi Alexandru Jantea Crican de la Primăria municipiului, deputaţii Emilia Meiroşu, Nicu Niţă etc. – au depus coroanele de flori la Monumentul eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu.

La Bucureşti, Ziua Forţelor Terestre a fost marcată printr-un spectacol susţinut de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale şi Corul Academiei Tehnice Militare urmat de retragerea cu torţe realizată de militari din Brigada 1 Mecanizată „Argedava” şi Batalionul 1 CIMIC.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.