Vizită oficială la zăcământul de la Caragele, acumulare de gaze naturale descoperită recent


*Premierul Grindeanu, miniştrii Petcu şi Tudose au participat în 12 mai 2017 la prezentarea oficială a celui mai mare zăcământ de gaze naturale de pe teritoriul românesc, descoperire din 2016 * „Descoperirea zăcământului de la Caragele este încă un pas pe drumul României spre asigurarea independenței energetice”, a ţinut să sublinieze primul-ministru referindu-se la această comoară de resurse care ar putea să asigure consumul întregii pe următorii doi – trei ani

 

România are, de curând, un zăcământ de gaze naturale – şi cel mai mare descoperit de statul român în ultimii 30 de ani –  la Caragele, în județul Buzău. În 12 mai 2017, premierul Sorin Grindeanu, Toma Petcu – ministrul Energiei și brăileanul Mihai Tudose – ministrul Economiei au participat la prezentarea oficială a acestei comori, cel mai mare zăcământ onshore de gaze naturale. 

Premierul Grindeanu a avut o întâlnire de lucru cu conducerea Ministerului Energiei și a companiei Romgaz Mediaș, discuţiile fiind duse pe tema perspectivelor de dezvoltare ale zăcământului descoperit în zona Caragele. De asemenea, se arată ăn materialul transmis de Biroul de presă al Guvernului, delegația condusă de Sorin Grindeanu a vizitat obiectivul Grupul 4 Caragele al Romgaz Mediaș, format din grupul de colectare a gazelor produse de sondele 4, 5, 6 Caragele, staţie de uscare gaze și staţie de măsură gaze; aici, discuțiile dintre oficiali şi specialişti s-au axat pe importanța deosebită a acestei descoperiri ce contribuie la independența energetică a României și cu potențial pentru existența unor noi de zăcăminte de același tip. Foto preluată de la News.ro

“România este una dintre țările din regiune cu cea mai redusă dependență de sursele externe de gaze. Descoperirea zăcământului de la Caragele este încă un pas pe drumul României spre asigurarea independenței energetice și spre consolidarea statutului de factor de stabilitate în UE. Totodată, este un moment important ce contribuie la atingerea obiectivului nostru de diversificare a surselor de aprovizionare cu energie”, a afirmat premierul Grindeanu cu această ocazie. În 2017, Romgaz intenționează să foreze șase sonde în acest zăcământ, dintre care 3 sunt deja în funcțiune, investițiile ajungând la suma de 40 de milioane de euro. Punerea în producție a acestui zăcământ va presupune investiții de circa 140 de milioane de euro, destinate, printre altele, și lucrărilor de foraj de sonde pentru confirmarea creșterii potențiale a volumelor disponibile în acest perimetru. Zăcământul urmează să fie pus în producție de către Romgaz în anul 2019. În același an ar urma să fie pus în funcțiune și gazoductul BRUA.

 

** *  În iunie 2016, Romgaz a descoperit în complexul structural Caragele – situat între  Buzău și Brăila, lung de circa 35 de kilometri, o importantă acumulare de gaze naturale la adâncimi între 1.500 și 4.000 metri. Acumulările de gaze au valori de circa 25 – 27 miliarde metri cubi, cu potențial de creștere în urma evoluției explorării, putând asigura consumul întregii țări pe o perioada de 2 – 3 ani. Descoperirea vine ca urmare a proiectelor Romgaz de explorare și a testelor de producție derulate în anii 2011 – 2016.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.