La Brăila, concurs pentru elevi cu CES „Culorile prieteniei” 2017, ediţia I


*În 9 iunie 2017, la Şcoala „Kogălniceanu” – organizator împreună cu CSEI; au participat elevi de la CSEI, de la Şcolile „Kogălniceanu”, „Puşkin”, „Nikos Kazantzakis”, „Dimitrie Cantemir”, „Anton Pann”, „George Coșbuc”, „Ion Băncilă” 

       Concursul judeţean pentru elevi cu CES (cerinţe educaţionale speciale) „Culorile prieteniei”, ediţia I, organizat de Scoala Gimnazială „Mihail Kogalniceanu” Brăila cu partener Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Brăila reia, în altă formă, cunoscutul concurs internaţional „Bucuria de a fi împreună”. S-a desfăşurat la Şcoala „Kogălniceanu” în 9 iunie 2017.  Mai multe imagini (de Armanda Filipine, revista de cultură şi informaţie Braila Chirei) la https://www.facebook.com/pg/BrailaChirei/photos/?tab=album&album_id=1445582032201048 pe pagina din reţeaua Facebook a revistei Braila Chirei.

Echipa de proiect a fost formată din director prof. Chiru Dorin, prof. înv. primar Iordan Doralina, Nistor Alina, Borcan Lenuța, Mușat Daniel, Grigore Cristina Băceanu, Lazăr Emilia, Florentina Antoche, Boncotă Liliana de la Şcoala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu”; de la CSEI – director, prof. Diana Mândreanu, prof. Constantin Lidia, Iancu Cristina, Dobre Marinela, Gabriela Vaida Filip. 

    Au participat 50 de elevi de la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu”, Scoala Gimnazială „A. S. Puşkin” – echipaj coodonat de prof. Ana Oprea, de la CSEI, de la Şcoala Gimnazială „Nikos Kazantzakis”, Scoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”, Scoala Gimnazială „Anton Pann”, Scoala Gimnaziala „George Coșbuc”, Scoala Gimnaziala „Ion Băncilă” însoțiți de profesori şi cadre didactice de sprijin care îi ajută cu răbdare și profesionalism să facă față cerințelor școlare, dar și să socializeze, să colaboreze, să capete încredere în propriile forțe, să se bucure de fiecare realizare, cât de mică.

Elevi din clasele a II-a A, a III-a A și a III-a B au cântat și au prezentat o scenetă prin care le-au arătat copiilor cât de important este să ai un prieten adevărat. Copiii au participat cu emoții, dar cu multă bucurie și interes la trei probe: proba practică – constând în realizarea unui desen sau colaj cu tema „Prietenia”, proba de cultură generală și proba artistică.

Acest concurs urmărește să arate că elevii cu cerințe educaționale speciale pot colabora cu succes, pot fi competitivi, sociabili au abilități artistice. Urmărește să ofere acestora un cadru nonformal în care să le aplice, să îi ajute să se cunoască, să se mândrească cu realizările obținute  și, mai ales, să se descopere, să se bucure de prietenii din jurul  lor” – organizatorii

N.aut (Armanda Filipine, revista Braila Chirei) În toate cântecele şi textele din competiţie, copiii au folosit ideile legate de prietenie, toleranţă, înţelegere şi s-au ferit să spună, explicit, că – de fapt- au nevoie de ajutor şi, mai ales, de prieteni adevăraţi.

Au fost prezenţi şi prof. dr. Cătălin Canciu – inspector şcolar general, prof. Dan Mihai Gheorghiţă – inspector şcolar general adjunct la ISJ Brăila. Elevii din concurs au fost recompensați cu diplome și au primit daruri – cu sprijinul consilierului local Gojan Petru.

Up date – Echipaj de la Şcoala „Puşkin” în concurs – secvenţă video postată în pagina Fb a revistei Braila Chirei

 

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.