Festival internațional de folclor „Muzici și tradiții în Cișmigiu”, ediția a XI-a


*În Bucureşti, până duminică – 2 iulie 2017; participă artişti populari din ţară şi din Coasta de Fildeș, Columbia, Polonia, Serbia, Grecia, Belgia, Germania, Republica Moldova, meşteşugari şi producători locali din zona bio, reprezentanţi ai comunităţilor etnice

 

Festivalul internațional de folclor „Muzici și tradiții în Cișmigiu” din Bucureşti, capitala României, ajuns la ediția a XI-a, are loc în perioada 30 iunie – 2 iulie 2017 în Parcul Cișmigiu. 

Manifestarea își propune să aducă tradiția autentică în mediul urban prin muzică, dans și artă populară, promovând frumusețea, unicitatea fiecărei națiuni în contextul globalizării și al păstrării identității socio-culturale. Ediția din 2017 celebrează 11 ani de diversitate culturală, reunind în cele trei zile de festival peste 2.000 de artiști, ansambluri românești, ansambluri din străinătate – Coasta de Fildeș, Columbia, Polonia, Serbia, Grecia, Belgia, Germania, Republica Moldova, minorități și comunități – croată, maghiară, ucraineană, romă, germană, poloneză, turco-tătară, greacă, ruși-lipoveni.

    Din programul festivalului fac parte spectacole de folclor autentic – cam 2000 de artişti invitaţi, parada costumelor populare, un târg de meșteșuguri și produse tradiționale, o zonă dedicată concertelor de folclor reinterpretat – Fân Zone, o secțiune de folclor interpretat de copii, ateliere de creație, teatru pentru cei mici, precum și o zonă gastronomică. Participă şi Lacramioara Simona Mardare-Ţiripa, producător brăilean de lavandă; ex produse – ulei esenţial, ulei de corp, buchete de lavandă, perne medicinale cu 400 grame de floare, săculeţe de lavandă (o pagină Facebook la https://www.facebook.com/Lavanda-Bio-Braila-1512426832306945/).

La ediția din 2016 peste 25.000 pe spectatori s-au bucurat de momentele artistice oferite de cei peste 2.000 de artiști sosiți din toate zonele țării și ale lumii. TVR este în mod tradițional co-producătorul evenimentului. Din anul 2016, Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu” este membru al CIOFF – Consiliul Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice și Artă Tradițională – partener al UNESCO.

Detalii şi la www.fifbucuresti.ro sau la https://www.facebook.com/FIF.MuzicisiTraditiiinCismigiu. Organizatorul evenimentului este Primăria municipiului București prin creart  – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al municipiului București.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.