Salonul internaţional de caricatură 2017 la Brăila, ediţia a XII-a


*Juriul a avut de selectat din cele 1182 de lucrări primite de la 376 caricaturişti din 58 de ţări * Expoziţie cu lucrările reprezentative la Galeriile de Artă Brăila; poate fi vizionată în perioada 22 septembrie – 10 octombrie 2017

     Salonul Internaţional de Caricatură 2017, ediţia a XII-a, s-a deschis în 22 septembrie 2017 la Brăila, Galeriile de Artă (Piaţa Traian nr. 2) găzduind câteva din cele 489 lucrări (din 1 182 primite de la 376 caricaturişti din 58 ţări) selectate în finală de juriul format din Tudor Octavian – critic de artă, publicist şi caricaturiştii Pavel Constantin, Doru Axinte, Leonte Năstase, Costel Patrăşcan (Brăila). Tema ediţiei este „umorul negru”.  Venisajul – de la ora 17.13. 

Palmares

Silviu Turculeţ din România – Marele Premiu, Trayco Popov din Bulgaria – Premiul I, Liviu Stănilă din România – Premiul II, Andrei Popov din Rusia – Premiul III, Cristian Topan din România – Premiu Special, Armen Hamonangan din Indonezia – Premiu Special, Pepe Sanmartin din Peru – Premiu Special.

     Mai multe foto de la  https://www.facebook.com/pg/BrailaChirei/photos/?tab=album&album_id=1559385437487373 pe pagina Facebook a revistei de cultură şi informaţie Braila Chirei şi în tradiţionalul album realizat de organizatori. 

       De asemenea, în programul manifestării au fost incluse două expoziţii conexe: la Galeria din Pod (mansarda Centrului de Creaţie) unde se află lucrări ale membrilor juriului şi la Centrul Multicultural „Poarta Cetăţii” (str. Ana Aslan nr. 27 – 29) unde expune  caricaturistul Aurel Ştefan Alexandrescu. Vernisajele acestor două expoziţii au loc sâmbătă, 23 septembrie 2017, de la ora 10.13 şi de la ora 11.13. 

Manifestarea este organizată de Consiliul Judetean Braila (care oferă şi premiile) prin Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale (Centrul de Creaţie – site la http://centruldecreatiebraila.ro) Brăila – director Maria Puşcaciu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.