Liberalul Sorin Ioniţă, despre taxa de salubritate la Brăila: „Să vorbim despre gunoi sau… gunoaie”


*Supărarea consilierului municipal vine din faptul că propunerea liberalilor de a scădea taxa de la 11 la 6 lei, proiect pentru care au strâns şi semnături de la brăileni, nu este luat în considerare de administraţia condusă de social-democraţi  

După ce la ultima şedinţă de Consiliu Local Municipal (CLM din 30 octombrie 2017 https://brailachirei.wordpress.com/2017/10/28/sedinta-consiliului-local-municipal-braila-ordine-de-zi-30-octombrie-2017/) nu s-a pus problema luării în considerare a propunerii liberalilor de micşorare a taxei de salubritate de la 11 la 6 lei, consilierul municipal Sorin Ioniţă, prim-vicepreşedinte al Biroului Politic al PNL Brăila, şi-a exprimat public (pe contul său din reţeaua Facebook) dezamăgirea şi enervarea. Foto (are în spate exact banner-ul care subliniază ideea liberală), arhiva revistei Braila Chirei, de la demararea campaniei PNL de strângere de semnături pentru micşoarea taxei.

Sorin Ioniţă

Iată ce a scris Sorin Ioniţă, adresându-se brăilenilor (care au votat ori nu PSD-ul la ultimele alegeri) care văd cu ochii lor, peste tot în oraş, că şi cu această plată mărită nu este deloc curăţenie în Brăila:

Să vorbim despre gunoi… şi gunoaie.

Interesul social se face prezent doar înaintea alegerilor, după acestea… e cu pauză; dar nu disperaţi, reapare la viitorul scrutin! Ca să înţelegem pe deplin, am să vă „zugravesc” tabloul evenimentelor pe acest subiect, ca să puteţi trage o concluzie! Decembrie 2016, înainte de Crăciun, în sedinţa CLM se hotărăşte majorarea taxei de salubritate, consecutivă aplicării amenzii de 80 euro/tonă – aplicare (imediat!) la 1 ianuarie 2017! În iulie 2017, guvernul suspendă plata amenzii (80 euro/ tonă), consecutiv acestei modificări de „parametru” cetăţenii ar trebui să plătească taxa la nivelul anterior majorării! Aplicarea scăderii de taxă – „la sfântul aşteaptă”! Pentru a rezuma: când este cazul să se bage mâna in buzunarul cetăţeanului se aplică IMEDIAT, când e vorba de returnare, de indreptare a unei nedreptăţi… concluzionaţi voi!”

Notă. În 6 octombrie 2017 a avut loc conferinţa în care Alexandru Dănăilă Zaharia – preşedintele PNL Brăila – a anunţat demararea campaniei de strângere de semnături pentru scăderea taxei de salubritate de la 11 la 6 lei; alături de fostul viceprimar la municipiu s-a aflat în conferinţă medicul Antoneta Ioniţă – deputat, dar şi colegi din partid care sunt consilieri municipali, consilieri judeţeni şi nu numai. În acea zi, imediat după conferinţă primele semnături au fost ale participanţilor la eveniment şi ale unor trecători prin faţa sediului PNL din Calea Călăraşilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.