Provocarea Clubului de turism „Proilavia”: alergare urbană în centrul vechi al Brăilei


*Sâmbătă, 11 noiembrie 2017, de la ora 11.00 – întâlnire în Piaţa Traian

      Asociaţia Clubul de turism „Proilavia” din Brăila, prin preşedintele Gabriel Lâlă, invită (provoacă) concetăţenii la un eveniment inedit pentru ei: o „Alergare urbană în centrul vechi al Brăilei”.  Scopul principal al acţiunii este acela de a sublinia importanţa centrului vechi ai urbei şi de a-i impulsiona pe cei din conducerea administraţiei locale să ia măsuri care să conducă la îmbunătăţirea aspectului estetic, arhitectonic al zonei (nota red. Care oricum este în Lista monumentelor istorice şi ar trebui protejată!) şi al aspectului economic (nota red. De când nu mai circulă mijloacele de transport pe două sensuri prin Piaţa Traian, fosta Regală a decăzut complet din punct de vedere comercial în principal… Din păcate, nimeni din administraţie, din Consiliul Local Municipal nu a scos în evidenţă acest aspect în vreun studiu serios… ca şi cum nu e vizibil cu ochiul liber!).

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 11 noiembrie 2017, de la ora 11.oo cu loc de întâlnire Piaţa Traian – la Ceasul Monumental (Nota red. Obiectiv amplasat acolo în 1909, cu banii lăsaţi moştenire conducerii municipale de un brăilean numit Petru Naum Petru… structura metalică a fost achiziţionată din Europa vestică, iar mecanismul de ceas a fost comandat în Elveţia; zeci de ani ceasul nu s-a oprit, a funcţionat perfect… Ca să mai spun că nu înţelegem de ce actuala administraţie a plătit la OSIM dreptul de proprietate pe imaginea Ceasului Monumental câtă vreme nu a contribuit cu nimic la realizarea lui…)
Ce propune Gabi Lâlă în programul activităţii propuse pentru sâmbătă:
– exercitii de încălzire:
– alergare ușoară. 
Pot participa copii și adulți. Alergarea ușoară, în jurul a 30 – 40 minute, se va efectua în principal pe fosta stradă Regală, fosta Republicii, actuala str. Mihai Eminescu.
Gabi Lâlă: „Echipament specific. Pot participa şi persoane care doresc doar să faca o scurtă plimbare. Eveniment de promovare a unui stil de viață sănătos și de conștientizare privind reabilitarea centrului istoric al Brăilei. Vă aşteptăm!

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.