Săptămâna Educaţiei Globale 2017, cu tema „Lumea mea depinde de noi”


*Activităţile din programul european de Educaţie Globală pe 2017 se desfăşoară până în 26 noiembrie; în România, elevi şi profesori au organizat diverse acţiuni, unele de colectare a fructelor şi legumelor, pe care le donează *În Brăila, de exemplu, Şcolile „Ion Creangă” şi Valea Cânepii, Liceul „C. Anglescu” Ianca au desfăşurat activităţi tematice

Printr-un Acord al Consiliului Europei, s-a instituit Centrul Nord – Sud, denumit oficial Centrul European pentru Interdependenţă şi Solidaritate cu scopul de a fi de ajutor prin măsuri, programe etc. în conştientizarea procesului de globalizare prin pdialogul dintre Europa, ţările sud-mediteraneene şi Africa.. Centrul s-a deschis la Lisabona în 1990 conform Rezoluţiei (89)14 adoptată de Comitetul de Miniştri ai Consiliului Europei din 16 nov. 1989. Un număr de 39 de state fac parte din acord. În prezent, Centrul  Nord – Sud s-a aliat Directoratului Consiliului Europei pentru Educaţie, Cultură, Tineret şi Sport.

   Ca modalitate de materializare a unei prime direcţii de acţiune, Centrul Nord – Sud a iniţiat Programul european Educaţia Globală pentru a dezvolta, întări şi susţine strategiile de implementare a educaţiei globale şi de formare a capacităţii de dezvoltare a acesteia, prin intermediul instituţiilor şi  practicienilor din domeniul educaţiei atât din zona formală, cât şi nonformală. Momentul de referinţă al programului îl reprezintă Săptămâna Educaţiei  Globale, organizată anual în noiembrie. Acesta este proiectat ca un punct de start al activităţilor de educaţie globală care se recomandă a se derula de-a lungul unui an, nu ca acţiuni izolate, în vederea asigurării eficienţei. Tema aleasă pentru Săptămâna Educaţiei  Globale 2017 (mai multe la http://www.coe.int/en/web/north-south-centre/the-global-education-week) este „Lumea mea depinde de noi”- “My World Depends on Us”. 

N.red. Din câte am observat, şcolile şi liceele au organizat activităţi în Săptămâna Educaţiei Globale derulatî în perioada 19 – 26 noiembrie 2017. Astfel, la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Brăila, Liceul Teoretic „Constantin Angelescu” Ianca au fost colectate fructe şi legume de sezon pe care apoi elevii şi profesorii le donează unor cantine. La Şcoala Valea Cânepii – structură a Şcolii Gimnazială Unirea – au fost organizate mai multe activităţi la clasă – discuţii, desene etc – prin care copiii şi tinerii au aflat mai multe despre programul european Educaţia Globală.

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.