Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Brăila, vizită Erasmus în Spania


*În perioada 27 noiembrie – 1 decembrie 2017 * Prin proiectul „The Change Stars with Us”, finanţat cu fonduri europene, în care sunt parteneri din Grecia, Marea Britanie, Portugalia, România, Spania, Turcia

Programul european Erasmus+ se dovedeşte un real plus pentru Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) din Brăila, partener în proiectul „The Change Start With Us” – „Schimbarea începe cu noi” (anunţat în revista noastră la https://brailachirei.wordpress.com/2017/11/19/la-centrul-scolar-de-educatie-incluziva-braila-proiect-erasmus/). 

Experienţele din prima vizită (mobilitate) a calendarului activităţilor comune din proiect, derulată în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie 2017 la Boiro, în Spania, şi-au demonstrat utilitatea mai ales în ceea ce priveşte scopul proiectului – dezvoltarea unor mai bune relaţi între elevii cu cerinţe educaţionale speciale (CES) şi colegii lor – dar şi în împlinirea obiectivelor (creșterea gradului de conștientizare și înțelegere a tinerilor cu dizabilităţi la nivelul comunității locale, in vederea egalizarii sanselor; consolidarea cooperării internaționale prin împărtășirea bunelor practici de predare și învățare; încurajarea cetățeniei active și a spiritului antreprenorial, desfășurate în comun de două sau mai multe grupuri de tineri din ţări diferite; cresterea nivelului de incluziune socială a copiilor / adolescenţilor cu dizabilităţi prin dezvoltarea interactiunii între aceştia şi elevii din învăţământul de masă).

   În această mobilitate Erasmus+, CSEI Brăila a fost reprezentat de profesor David Anca – coordonator al proiectului la nivelul unităţii de învăţământ brăilene, profesor Staicu Lidia Atena şi profesor Maravela Teodora. Reprezentanţii partenerilor din proiect – din Grecia, Marea Britanie, Portugalia, România, Spania, Turcia – au fost găzduiţi de Asociaţia Amicos Spania. În activităţile desfăşurate împreună cu profesorii spanioli s-a pus accentul pe noi metode şi tehnici educationale utilizate în procesul instructiv-educativ al copilului cu CES. De asemenea, ca în toate vizitele Erasmus, gazdele au arătat oaspeţilor diverse aspecte reprezentând bogăţia culturală şi geografică a ţării.

** *  Proiectul „The Change Start Wirh Us” se derulează până în 2019 şi continuă cu alte activităţi care au drept scop mai buna integrare socială a copiilor/ adolescenţilor cu dizabilităţi (CES). Calendarul brăilean în proiectul „Schimbarea începe cu noi” este supervizat de profesor Copae Stelinina – director CSEI, manager al proiect.

Un gând despre „Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Brăila, vizită Erasmus în Spania”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.