Festival județean de teatru şcolar ”Micii – Mari Actori”, la Brăila


*Organizat de Şcoala „Mihai Viteazul” *Competiţia se jurizează sâmbătă, 17 februarie 2018 

Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Brăila, director prof. Dorina Boiangiu, organizează prima ediţie a Festivalului județean de teatru şcolar ”Micii – Mari Actori”. Coordonatorii, prof. Daniela Bobocea și prof. Aliana Ionescu, au găsit parteneri care să ajute la transformarea manifestării în rampă de lansare pentru talente şi pentru dragostea adevărată pentru arta Thaliei (cum, generic, numit Teatrul – de fapt, este numele muzei Comediei; în foto, o imagine a acestei muze pictată de Louis-Michel van Loo, artistul a trăit în secolul XVIII). Astfel, s-au alăturat organizatorilor Teatrul „Maria Filotti”, Teatrul de Păpuşi „Cărăbuş” şi sponsorul – Fundația ”Rădăcini Grup”.

Thalia – muza comediei, pictată de Louis-Michel van Loo

Probele de concurs au loc la sediul școlii „Mihai Viteazul” sâmbătă, 17 februarie 2018. Participă în jur de 120 elevi de la unităţi din municipiu şi judeţ, respectiv de la Şcolile „Vasile Alecsandri”, „Radu Tudoran”, „Fănuş Neagu”, „Mihai Viteazul”, „Nedelcu Chercea”, „Aurel Vlaicu”, „Eminescu”, „Ion Creangă”, „Coșbuc”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Pedagogic „Perpessicius”, Liceul de Arte „Hariclea Darclee”, Râmnicelu, Vădeni, Însurăței, Siliștea.

Au fost invitați în jurii – vor fi două, pentru că numărul mare de participanți obligă desfășurarea conpetiției în două săli,  reprezentanți ai partenerilor, jurnaliști, profesori. Copiii vor prezenta în concurs scenete, adaptări ale unor piese mai mult sau mai puțin cunoscute, monolog, recitare.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.