PNL Brăila: „Directorul Mangiurea și cei care l-au girat trebuie să răspundă pentru jaful de la CUP Dunărea”


*Subiectul are legătură cu taxa pe apa pluvială încasată de companie, taxă care, s-a dovedit în urma unui proces intentat de un brăilean Companiei de Utilităţi „Dunărea”, a fost şi este încasată în cuatum abuziv, în baza unor calcule ce folosesc cea mai mare estimare de la ANM a apei de ploaie

 

Alexandru Dănăilă-Zaharia

Alexandru Dănăilă-Zaharia – preşedintele Organizaţiei Judeţene Brăila a Partidului Naţional Liberal, consilier judeţean, fost viceprimar la Primăria municipiului Brăila, aduce din nou în atenţie subiectul care pune de jar toţi brăilenii, taxa pentru apa pluvială (apa de ploaie) care, s-a dovedit în urma unui proces (https://brailachirei.wordpress.com/2018/02/08/pnl-braila-opriti-furtul-banilor-din-buzunarul-brailenilor-pe-motiv-de-taxa-pe-apa-pluviala/) intentat de un brăilean Companiei de Utilităţi Publice (CUP) „Dunărea”, a fost şi este încasată abuziv, în baza unor calcule ce folosesc cea mai mare estimare de la Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru ploaia căzută pe teritorului Brăilei – în loc să fie folosită, spre exemplu, estimarea medie ori cea mai mică (mai ales atunci când se ştie că a plouat foarte puţin).

Silviu Mangiurea

În urma numeroaselor semnale venite din partea brăilenilor în ultima perioadă, conducerea PNL Brăila consideră că se impune de urgență o verificare a situației reale existente la CUP Dunărea și un raport din partea reprezentanților Consiliului Local Municipal și Consiliului Județean în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a societății. Principalele aspecte vizate ar trebui să fie modul în care a fost facturată apa pluvială către abonați în ultimii patru ani, dar și abuzurile pe care compania de utilități le face constant față de consumatori. Se impune de urgență ca atât consiliul de administrație al CUP Dunărea, cât și directorul Silviu Mangiurea să clarifice și să răspundă pentru seria de abuzuri și de hoții la care au fost fost supuși consumatorii. 

Într-un deplin dispreț față de cei care plătesc lună de lună facturi de a căror corectitudine se îndoiește tot mai multă lume, directorul Mangiurea încearcă să-i facă tot pe consumatori vinovați, în loc să recunoască modul arbitrar, chiar dubios, în care au fost calculate costurile pentru apa de ploaie și nu numai. Directorul Mangiurea vorbește despre suprafețe care ar fi trebuit declarate, dar uită să spună că nu a înștiințat populația despre acest aspect și, mai mult, așa cum a demonstrat și cazul lui Mihail Stafidă, brăileanul care a câștigat în instanță litigiul cu CUP Dunărea, problema stă în cantitatea de apă de ploaie introdusă arbitrar în factură, chiar și în luni în care nu a plouat.

         Un alt abuz care se petrece sub conducerea lui Silviu Mangiurea este legat de asociațiile de proprietari, cărora li se interzice să achite facturile curente și debitele restante și sunt obligate să plătească mai întâi penalități de întârziere. În acest fel, asociațiile de proprietari vor fi veșnic înglodate în datorii și penalități. Conducerea CUP Dunărea nu dorește, de fapt, să rezolve în mod real problema, prin reeșalonarea sau stingerea debitelor restante, astfel încât asociațiile de locatari sau proprietari să acumuleze constant penalități.

         Conducerea CUP Dunărea vorbește, în sfârșit, despre faptul că va restitui populației taxa pe apă de ploaie încasată ilegal sau abuziv, dar Silviu Mangiurea spune că nu a știut despre această practică. Considerăm că cei de la CUP Dunărea ar trebui să restituie nu doar sumele încasate ilegal, ci să plătească și penalitățile aferente, așa cum plătește penalități orice consumator care întârzie o zi cu plata facturii. Un lucru, însă, este evident: la CUP Dunărea, sub guvernare PSD și cu acceptul tacit al primarului Dragomir, jaful este generalizat, trebuie oprit, iar cei care l-au făcut, în frunte cu Silviu Mangiurea, trebuie să plătească!”, subliniază Alexandru Dănăilă-Zaharia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.