Problemele personalului SAJ Brăila, în atenția Ministrului Sănătății


*Printr-o declaraţie politică, deputatul liberal Antoneta Ioniţă, medic brăilean, reaminteşte că numărul de echipaje medicale s-a redus la Serviciul Judeţean de Ambulanţa Brăila, că remuneraţiile tot mai mici conduc – implicit – la modificarea calităţii serviciilor medicale 

 

Medic Antoneta Ioniţă, deputat PNL

Medicul Antoneta Ioniță – deputat de Brăila din partea Partidului Național Liberal (PNL), preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale Brăila, a făcut demersuri pentru ca problemele personalului de la Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Brăila să ajungă în atenția Sorinei Pintea – ministrul Sănătății. Într-o declarație politică, Antoneta Ioniță subliniază că impactul acordării a unor sporuri de 58% către angajații de la Ambulanță va avea efect în primul rând asupra calității serviciilor medicale oferite brăilenilor.

Numărul de echipaje medicale s-a redus, după ce medicii, asistenți medicali, ambulanțieri au refuzat să mai facă gărzi, nemulțumiți că în procentul de spor alocat de Ministerul Sănătății  este cuprins atât sporul pentru orele plătite în regim de gardă, cât și cel pentru orele de sâmbătă, duminică și sărbători legale. Ei se tem că, pentru respectarea prevederilor Hotărârii de Guvern care reglementează sporurile, va fi necesară reducerea procentelor de spor cu care sunt plătite aceste ore de gardă, care și așa sunt aplicate la salariul aferent lunii ianuarie. Practic, în fiecare lună, în funcție de o serie de factori, procentul acordat personalului medico-sanitar și auxiliar se schimbă, ceea ce nu este deloc normal”, explică deputatul Antoneta Ioniță.

Primii care vor avea de suferit sunt pacienții, care, prin diminuarea personalului medical de gardă, vor resimți scăderea promptitudinii de rezolvare a cazurilor, dar și creșterea presiunii psihice și fizice asupra echipajelor medicale, și așa subnormate. Nemulțumirile corpului medical de pe Ambulanță creează o atmosferă de lucru stresantă, într-un domeniu și așa solicitant„, avertizează parlamentarul brăilean.

Antoneta Ioniță solicită ministrului Sorina Pintea să reanalizeze aplicarea sporurilor din toate serviciile de ambulanță și să aibă în vedere acordarea unui spor unitar, de condiții deosebit de periculoase, care să nu varieze în fiecare lună și care să asigure o creștere salarială atractivă personalului medico-sanitar și auxiliar.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.