Festival Internațional de Zmeie 2018 la Timișoara, ediția a II-a


*În perioada 28 mai – 2 iunie *În program, evenimente de înălțare a zmeielor, ateliere de confecționare a zmeielor de artă, dar și dialoguri literare, ateliere de scriere creativă cu Lia faur și Șerban Axinte * Invitat special, scriitorul rus Mihail Șișkin 

     Timișoara, capitala culturală europeană în 2021, găzduiește a doua ediție a Festivalului Internațional de Zmeie în perioada 28 mai – 2 iunie 2018. Manifestarea se derulează sub semnul unui concept cultural ce îmbină arta şi literatura cu designul şi înălţarea zmeielor.

Evenimentele din festivalul promit o redescoperire a spiritului ludic ce se află în fiecare din noi, dar propun şi noi teme culturale. Participanţii pot alege între atelierele de scriere şi lectură creativă coordonate de scriitorii Lia Faur şi Şerban Axinte, precum şi cele de pictură, confecţionare şi înălţare de zmeie coordonate de Jeanette and Malcolm Goodman. Festivalul Internaţional de Zmeie se adresează tuturor vârstelor şi tuturor categoriilor de public”, transmit organizatorii.

Invitații Godfrey Gamble şi Iqbal Husain vor coordona ateliere de confecționare a zmeielor în școlile din Timișoara, în primele zile ale festivalului, iar pe 31 mai, de la ora 17.00, în Aula Magna a Universităţii de Vest are loc dialogul dintre scriitorul rus Mihail Šiškin, celebrul scriitor rus, şi jurnalistul Cristian Pătrăşconiu. Tot în 31 mai, de la ora 19.00, în holul Universităţii de Vest din Timişoara va avea loc vernisajul expoziţiei „Timişoara Art Kites”. Peste 50 de artişti plastici din România, Ungaria şi Japonia îşi vor expune zmeiele de artă special realizate pentru Festivalul Internațional de Zmeie.

       Demonstraţiile de zmeie înălţate de invitaţii internaţionali ai festivalului vor avea loc la Aerodromul Aviaţiei Utilitare din Timişoara, de pe Calea Torontalului Km 3, în 1 – 2 iunie.
         Asociaţia Culturală Skyline şi Fundaţia Herczeg. Partenerii evenimentului sunt Casa de Cultură a Timişoarei, Primăria Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi Universitatea de Vest din Timişoara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.