La CCD Brăila, simpozionul regional/ interjudețean “Materiale didactice” 2018 dedicat elevilor


*Inclus în Proiectul regional „Materiale didactice” 2018 ca secţiune distinctă * Au participat 51 de elevi din județele Alba, Brăila, Caraș – Severin și Vâlcea

Câţiva laureaţi şi prof. dr. Cristina Elena Anton – directorul CCD Brăila

Casa Corpului Didactic (CCD) Brăila a organizat, în anul școlar 2017 – 2018, Simpozionul Regional/ Interjudețean “Materiale Didactice” 2018, destinat elevilor şi inclus în CAERI 2018 fără finanţare de la Ministerul Educaţiei Naţionale la pozitia 1797, scopul competiției fiind de a dezvolta creativitatea din educație și de promovare a inovării didactice la elevi.

În perioada mai 2017 – aprilie 2018 au trimis materiale 51 de elevi din județele Alba, Brăila, Caraș – Severin și Vâlcea. Concursul a avut trei etape la nivelul unității școlare, la nivel județean și etapa finală, la nivel interjudețean cu participare națională/ internațională – cu termen limită 29 mai 2018. Evaluarea materialelor transmise la CCD Brăila a fost realizată de comisii formate din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Brăila și ai CCD Brăila.

Conform regulamentului, materialele au concurat la următoarele secțiuni: referate stiintifice (powerPoint / Prezi), mijloace audiovizuale în format format electronic (film educațional, CD cu soft educațional/ soft utilitar), materiale grafice (planșe, hărți), platforme educaționale – jocuri didactice în format electronice, roboti (film de prezentare pentru constructie/ programare/ testare). 

Sesiunea de prezentare a materialelor s-a realizat la CCD Brăila, în perioada 2 – 30 iunie 2018, premierea având loc în data de 9 iunie 2018, tot la sediul Casei Corpului Didactic Brăila unde gazdă primitoare a fost prof. dr. Cristina Elena Anton – dirctorul instituţiei. În aceeaşi zi a fost şi premierea la un alt concurs, similar dar pentru profesori – detalii la https://brailachirei.wordpress.com/2018/06/10/la-ccd-braila-concursul-regional-interjudetean-materiale-didactice-2018/

Palmares. Cei 51 de participanți au fost din învățământul gimnazial și liceal. S-au obținut: Premiul I – 25 participanți, Premiu II-lea – 9 participanți, Premiul III – 9 participanți, Mențiuni – 7 participanți, o diplomă de participare.

La festivitatea de premiere au participat elevii premiati si cadrele didactice îndrumatoare, instituția organizatoare – CCD Brăila – fiind reprezentată de prof. dr. Cristina Elena Anton – director, dar și de profesori metodiști. Pe lângă felicitări şi premii, cele mai bune materiale au fost prezentate la sediul CCD în expoziţie. În plus, au fost date ca exemple de bine practici aceste încercări reuşite ale elevilor de a ţine pasul cu dascălii lor şi de a se ridica la alt nivel în pregătire, superior.

Directorul CCD Brăila – prof. dr. Cristina Elena Anton – a subliniat unicitatea acestui concurs destinat elevilor, fiind prima dată când se organizează o secţiune distinctă pentru elevi ca Simpozion inclus în Proiectul Regional/ Interjudetean “Materiale Didactice” 2018, domeniul Stiintific: “Prin proiectul derulat ne-am propus să găsim soluții pentru conștientizarea cadrelor didactice si a elevilor cu privire la Domeniul Stiintific / Materiale Didactice / Platforme electronice educationale, asimilarea unor deprinderi pentru organizarea demersurilor de cunoaştere şi explicare a unor fapte, evenimente, procese din viaţa reală, aplicarea cunoştinţelor în rezolvarea unor situaţii problemă, precum şi în analizarea posibilităţilor personale de dezvoltare, cooperarea cu ceilalţi în rezolvarea unor probleme teoretice şi practice, în cadrul diferitelor grupuri, manifestarea unui comportament social activ şi responsabil, adecvat unei lumi în schimbare, participarea la luarea deciziilor şi la rezolvarea problemelor prin diversificarea situaţiilor de învăţare si prin asumarea de noi roluri de către elevi/ profesori”.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.