Deputat Antoneta Ioniţă: „O ambulanţă în fiecare comună”, promisiune neonorată de PSD la Brăila


*Medicul brăilean i-a cerut ministrului Sănătăţii precizări despre parcul auto destinat sistemului de aambulaţă * Ministrul va trebui să răspundă public la întrebările: câte au mașini au fost cumpărate până acum, care este planul de achiziții de ambulanțe pentru acest an și câte vor fi repartizate fiecărui județ, inclusiv Brăilei

 

Medic Antoneta Ioniţă, deputat PNL

Deputatul Antoneta Ioniță – medic, reprezentant în Parlamentul României ales pe listele PNL Brăila, preşedinte al Organizaţiei de Femei Liberale Brăila, i-a solicitat Sorinei Pintea – ministrul Sănătății, precizări cu privire la soluțiile găsite de minister pentru remedierea unei situaţii deloc plăcute care există în acest moment la Brăila – starea precară a parcului auto de ambulanțe din județul. ”În județul Brăila, din 42 de ambulanțe existente, doar 30 sunt funcționale, însă și  acestea au o vechime mult prea mare, iar aparatura este uzată din punct de vedere fizic și moral, aspecte care pun în pericol viața pacienților, a precizat deputatul Antoneta Ioniță.

În campania electorală din 2016, PSD a promis o ambulanță la fiecare comună, însă a rămas doar o promisiune. Deputatul este de părere că, la felul cum arată, mai mult de jumătate din ambulanțele existente ar trebui casate și, evident, ar trebui achiziționate altele noi. ”După un an și jumătate, constatăm că PSD este departe de a-și fi îndeplinit această promisiune, asumată prin programul de guvernare. Situația de la Brăila nu este singulară, practic, peste tot în țară ne confruntăm cu aceeași situație. Ambulanțe vechi, cu sute de mii de kilometri la bord, reparate și cârpite, cu aparatură nefuncțională la întreaga capacitate”, a subliniat medicul Antoneta Ioniță.

Urmare a intervenției deputatului brăilean, ministrul Sorina Pintea (propusă de PSD) are termen 30 de zile să răspundă public câte au mașini au fost cumpărate până acum, care este planul de achiziții de ambulanțe pentru acest an și câte vor fi repartizate fiecărui județ, inclusiv județului Brăila.

Reclame

Un comentariu

  1. […] brăilean are în vedere și situația ambulanțelor (https://brailachirei.wordpress.com/2018/06/13/deputat-antoneta-ionita-o-ambulanta-in-fiecare-comuna-&#8230😉 pe care județul Brăila ar trebui să le primească, criza vaccinurilor, care se perpetuează, […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.