Şeful Guvernului comentează decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea


*Premierul Viorica Vasilica Dăncilă spune că „Decizia instanței (…) ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influența arbitrariului”, şi că solicitarea de demisie a lui Dragnea este o încălcare a normelor europene pentur că nu se respectă prezimţia de nevinovăţie

Imediat după anunţarea pe toate posturile tv a sentinţelor (https://brailachirei.wordpress.com/2018/06/21/o-condamnare-care-aduce-un-pic-de-speranta-liviu-dragnea-in-prima-instanta-sentinta-cu-executare/) în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, premierul Viorica Vasilica Dăncilă (propusă de Liviu Dragnea, şeful PSD) a transmis un comunicat în care îşi arată sprijinul pentru liderul de partid.

   „Decizia instanței de judecată în cazul președintelui PSD ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influența arbitrariului. Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o faptă prevăzută de un articol pentru care există deja o decizie a CCR că trebuie modificat pentru a fi în acord cu regulile Constituției. Într-un stat democratic, incertitudinile nu au ce căuta în înfăptuirea actului de justiție, iar atât timp cât există decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alții nu, nu ne putem gândi decât că această hotărâre de condamnare nu se va menține și după recursul din apel. Cred cu tărie în nevinovăția președintelui PSD și îl asigur de toată susținerea mea la conducerea partidului și a Camerei Deputaților – aceasta este singura atitudine corectă pentru respectarea prezumției de nevinovăție, așa cum ne cere Comisia Europeană, prin Directiva 2016/ 343. Consider că cei care cer demisia președintelui PSD înainte de pronunțarea unei decizii finale, încalcă grav Constituția României, Directivele Europene și standardele Comisiei de la Veneția, care garantează toate prezumția de nevinovăție. Guvernarea PSD -ALDE rămâne unită, obiectivele noastre, angajamentele noastre, determinarea noastră rămân aceleași. Vom realiza programul de guvernare și vom duce până la capăt angajamentele pe care ni le-am asumat în fața cetățenilor, uniți și puternici în fața tuturor piedicilor puse de cei care nu doresc binele acestui popor„, a transmis Viorica Dăncilă în calitate de şef al Guvernului.

Nota red. Mesaj care demonstrează cât de puţin le pasă unora de lege şi de oameni. Culmea, cea care semnează aceste rânduri ar trebui să fie garantul legii!

În plus, Dăncilă uită că Dragnea este deja condamant, e adevărat la 2 ani cu suspendare în dosarul „Referendum-ului”, deci… mai uşor cu sprijinul până-n pânzele albe! Chiar toate instanţele sunt contra unui om nevinovat?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.