Comisie de Dialog Social – iunie 2018, la Prefectura Brăila


*Marţi, 26 iunie * Pe ordinea de zi: asigurările de muncă şi informare despre subvenţiile pentru servicii sociale  

Membrii Comisiei de Dialog Social a judeţului Brăila se reunesc marţi, 26 iunie 2018, de la ora 11.00 în sala rondă a Prefecturii pentru şedinţa aferentă lunii în curs. Foto din arhiva revistei de cultură şi informaţie Braila Chirei de la o şedinţă similară anterioară. 

Ordinea de zi a reuniunii, propusă de prefectul George Adrian Paladi este următoarea:

1) Gestionarea sistemului de asigurări pentru accidentele de muncă și boli profesionale la nivelul județului Brăila, un material CJP, sistem de asigurari accidente munca realizat la Casa Judeţeană de Pensii (click pe document în format PDF pentru detalii);

2) Informare cu privire la acordarea subvențiilor de la bugetul de stat pentru serviciile sociale, conform dispozițiilor Legii nr. 34/ 1998; material în care sunt menţionate asociaţiile neguvernamentale care primesc subvenţii la Brăila, respectiv Asociaţia „Diaconia”, Asociaţia „Aura 2010” (se ocupă cu găzduirea persoanelor pensionate), Asociaţia Vlavian (are centre de găzduire persoane pensionate), Asociaţia „Speranţa”, Organizaţia pentru Copii şi Adulţi cu Nevoi Speciale „TREBUIE!” Brăila (www.trebuiebraila.ro/), Fundaţia „Lumina” (realizată cu finanţare de la bugetul de stat, se ocupă de găzduirea tinerilor care au fost în centre de plasament); informarea poate fi vizualizată în informare subvenţii servicii sociale (click pe document în format PDF pentru detalii);

3) Diverse.

2 gânduri despre „Comisie de Dialog Social – iunie 2018, la Prefectura Brăila”

  1. Consider salutara creearea acestei comisii pentru dialog social de pe langa consiliul judetean. M-ar interesa cine face parte din comisie si care este procentul de aplicare al masurilor identificate pentru solutionarea problemelor? In ce consta munca acestei Comisii? Doar de informare sau este efectiv o cale de comunicare directa cu societatea, cu cetatenii si cu organizatiile care vin în ajutorul lor si al autoritatilor, preluând o parte din sarcinile si serviciile acestora?

    1. Comisiile există de mult, pe lângă Prefectură. Am mai scris. Membri diferă de la comisie la comisie, spre exemplu la Dialog social sunt delegaţi reprezentanţi de la instituţii – Poliţie, Pensii, Casa Asigurărilor de sănătata etc. de la Sindicate. Lista cu subiecte de discutat se stabileşte la finalul anului precedent, şi se suplimentează pe parcurs în funcţie de problemele apărute.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.