Facilități pentru angajatorii care oferă locuri de muncă absolvenților


*De la bugetul asigurărilor pentru șomaj se primesc 2250 lei lunar, 12 luni, la angajarea absolvenților și 2250 lei lunar, pentru 18 luni, dacă sunt încadrați în muncă absolvenți din rândul persoanelor cu dizabilități 

 

     Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă în cuantum de 2250 lei. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila – director Monica Bratu – aduce precizări asupra stimulării angajatorilor pentru încadrarea în muncă a absolventilor prin subventionare din bugetul asigurărilor pentru șomaj. Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu dizabilități primesc lunar, pentru fiecare absolvent, suma în cuantum de 2250 lei, pe o perioadă de 18 luni. Informații suplimentare se pot obține la sediul AJOFM Brăila, b-dul Dorobanților nr. 603-605, parter, biroul nr. 3 sau la tel/ fax 0239/611386, int. 115.

Nu beneficiază de subvenție următoarele categorii de oameni de afaceri: a) angajatorii care au obligaţia, potrivit legii, de a încadra în muncă absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ; b) angajatorii care în ultimii 2 ani au fost în raporturi de muncă cu absolvenţii instituţiilor de învăţământ, cu excepţia situaţiei în care pentru persoanele respective au beneficiat de stimulent financiar în condiţiile Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, cu modificările ulterioare; c) angajatorii la care calitatea de administrator/asociat este deţinută de una sau mai multe persoane fizice sau juridice care au calitatea de administrator/asociat la alţi angajatori care au beneficiat de cel puţin una dintre facilităţile prevăzute la Art. 80, precum şi la Art. 85, pentru persoanele în situaţia cărora raporturile de muncă cu angajatorul care a beneficiat de facilităţi au încetat prin demisie, conform prevederilor legale, în ultimii 2 ani; d) angajatorii care la data solicitării acordării măsurii de stimulare a ocupării forţei de muncă se află în situaţia de insolvenţă, în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, dizolvare, lichidare ori administrare specială, care au activităţile suspendate sau restricţii asupra acestora.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.