Primăria Brăila, lipsită de transparenţă – acuză liberalul Adrian Tabarac


*Tânărul consilier municipal, preşedinte şi al Organizaţiei Municipale PNL Brăila, spune că administraţia nu răspunde la întrebări, chiar dacă ele au legătură cu bunul mers al vieţii în urbe 

În conferinţa săptămânală de presă de la sediul PNL Brăila din 27 octombrie 2018, Adrian Tabarac – consilier municipal – a ţinut să sublinieze un aspect care influenţează viaţa de zi a brăilenilor, şi nu în bine, chiar dacă situaţia poate părea la prima vedere banală. Este vorba de lipsa de transparenţă de la nivelul Primăriei, instituţiei administrative brăilene nefiindu-i comod, se pare, să răspundă la simple solicitări de informaţii adresate în temeiul Legii nr. 544.

Adrian Tabarac, PNL

Astfel, Adrian Tabarac a menţionat că nu a primit nici acum răspuns la o solicitare făcută Primăriei Brăila la sfârșitul lunii august 2018, respectiv o adresă prin care solicita informații detaliate privind asocierea dintre Consiliul Local Municipal (unde este membru) și Consiliul Județean în ceea ce priveşte administrarea Patinoarului (despre care ştim cu toţii că s-a înschis).

Liberalul a precizat că după 10 zile de la depunerea solicitării a primit totuşi un răspuns, dar acesta era formulat la modul că… informațiile sorite de petent vor veni în termen de 30 de zile. După mai mult de 30 de zile a venit răspunsul, dar el nu se referea la întrebările din solicitarea iniţială. a subliniat că în aceeaşi Lege nr. 544 se precizează şi că refuzul de a răspunde la o solicitare, explicit sau tacit, reprezintă contravenție.

De asemenea, consilierul municipal din partea PNL menţionat şi alt caz în care a solicitat informaţii de la birorurile Primăriei Brăila, respectiv referitoare la reabilitarea Căii Galați și problemele cu firma Telor, mai precis dorea răspuns la întrebarea „cine se face vinovat pentru situația de pe Calea Galați, lăsată atâta timp la cheremul unei firme care nu respectă contractul de lucrări plătite din bani publici”.

Adrian Tabarac afirmă şi că primarul Marian Viorel Dragomir ar trebui să răspundă de aceste situaţii, pentru că la un moment dat a promis rezolvări la situaţii cel puţin ciudate în activităţile din muncipiu. Spre exemplu, liberalii au întrebat dacă nu cumva Compania de Utilităţi Publice „Dunărea” se face vinovată de branșamente greşite Calea Galaţi, ceee ce a dus la tasări suplimentare, au întrebat dacă cei de la firma Telor sunt vinovați pentru acele tasări care ar fi viciat lucrările şi dacă Primăria va face vreun demers să recupereze banii de la cei care se fac vinovați. Din nefericire, şi primarul a omis să răspundă la aceste chestiuni, chiar dacă atunci a făcut o afirmaţie din care rezulta că ar vrea să se recupereze banii pierduţi. Este evident, a conchis Adrian Tabarac, că tăcerea şi indiferenţa în aceste cazuri reprezintă o caracteristică a administraţiei pesedite, care nu pune mare preţ pe binele urbei şi a cetăţenilor ei, în contradicţie cu promisiunile electorale trâmbiţate tot timpul.

Un comentariu

  1. […] Brăila, lipsită de transparenţă – acuză liberalul Adrian Tabarac brailachirei.wordpress.com/2018/10/27/pri… https://t.co/7KHoQiYuxQ […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.