Centrele medicale de permanență nu ar costa nimic municipalitatea Brăila!


*Afirmaţia aparţine deputatului liberal Antoneta Ioniţă care subliniază existenţa (şi) a unei prevederi legale noi care ajută, nu doar în Brăila, punerea în practică a propunerilor liberale la care nu s-a dat atenţie 

 

Medic Antoneta Ioniță,
deputat PNL

O recentă modificare legislativă permite înființarea centrelor medicale de permanență prin dispoziţia Direcțiilor de Sănătate Publică județene, cu acordul Consiliilor Locale. Acest aspect este precizat de medicul Antoneta Ioniţă – deputat PNL, preşedinte Organizaţia Femeilor Liberale Brăila, membru în Comisia de sănătate în parlament. Deputatul liberal aminteşte şi faptul că liberalii au propus înfiinţarea în municipiul Brăila a şase centre medicale de permanenţă, propunere care nu a fost luată în discuţie de primarul social-democrat al municipiului, Marian Viorel Dragomir, şi de majoritatea PSD – ALDE care conduce administrația locală.

Voi discuta cu domnul doctor Gabriel Ciochină, directorul DSP Brăila și voi face demersuri la Ministerul Sănătății, pentru ca astfel de centre de permanență să fie deschise la Brăila. Sigur se va găsi mai multă deschidere și sigur situația va fi înțeleasă la adevărata sa importanță. Brăilenii au și ei dreptul la asigurarea continuității asistenței medicale primare, la fel ca orice alt pacient din România”, a mai precizat deputatul Antoneta Ioniță.

Centrele medicale de permanență asigură asistența medicală primară continuă pentru pacienți, în regim de gardă, atât pe timpul nopții cât și la sfârșitul săptămânii și sunt deservite de medicii de familie și de asistenți.

Oportunitatea deschiderii unor astfel de centre nu poate fi contestată de nimeni. Știm cu toții cât de aglomerată este Unitatea de primiri Urgențe, mai ales pe timpul nopții sau în zilele de la sfârșitul săptămânii. Centrele ar degreva UPU de cazurile care nu sunt cu adevărat urgente. Pentru o injecție sau un roșu în gât, nu este nevoie să ajungi la UPU, numai că, în acest moment, nu există alternative. Greu de înțeles poziția primarului de Brăila, care a refuzat această alternativă a medicinei primare, în condițiile în care activitatea medicală este decontată integral din bugetul Casei de Asigurări de Sănătate. Eforturile municipalității ar fi fost minime și ar fi însemnat amenajarea unor spații”, spune medicul Antoneta Ioniță.

** * În România funcționează în acest moment 352 de centre de permanență medicală aflate în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar alte 27 de centre au fost avizate de Ministerul Sănătății și au depus solicitare de a primi finanțare de la casa de sănătate. Niciunul dintre ele nu este în Brăila.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.