Festivalul de literatură umoristică Brăila 2018; câştigătorii ediţiei a II-a


*În seara de 22 noiembrie 2018 a fpst nu doar gala de premiere, ci şi un spectacol umoristic oferit de caricaturstul Costel Pătrăşcan, dar şi un recital susţinut de trupa „Fără zahăr”

A doua ediţie a Festivalului de literatură umoristică de la Brăila s-a finalizat în seara de 22 noiembrie 2018, în mansarda la Centrului multicultural şi de recreere “Poarta Cetăţii” Brăila (din strada Ana Aslan nr. 27-29), în prezenţa lui Francisk Iulian Chiriac – preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, instituţia organizatoare a manifestării prin intermediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (sau Centrul de Creaţie https://www.facebook.com/Centrul.de.Creatie.Braila/ aici sunt video şi imagini de la evenimentul din 22 noiembrie) – manager Maria Puşcaciu.

    Gala de premiere a fost moderată de caricaturistul Costel Pătraşcan care a avut şi un moment în program, o prezentare umoristică (cum ştim deja, caricaturile sale proiectate pe ecran şi comentate) sub genericul „Femeile sunt de pe Venus, bărbaţii de la ţară”. De asemenea, a fost şi un recital susţinut de trupa „Fără zahăr”.

În gala de premiere (foto de la eveniment) au fost anunţaţi câştigătorii Concursului de Proză scurtă satirică, ediţia a II-a, Brăila, selectaţi de juriul alcătuit din Gheorghe Bâlici – preşedintele juriului, Ananie Gagniuc şi Florin Alexandru.
La Secţiunea Proză scurtă umoristică, tema – „Vin colindătorii?” aceştia sunt următorii: Larco Vasile – premiul I, Ana Drăgoianu  – premiul II, Nicolae Bunduri.
La Secţiunea Cea mai bună carte de umor în perioada 2017-2018, laureaţii sunt Nicuşor Constantinescu – locul I, Florentina Loredana Dănilă – locul II, Valeriu Butulescu – locul III.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.